Jajce dobilo novu vlast u općini

Nakon više od sedam mjeseci pregovaranja oko konstituiranja Općinskog vijeća i provedbe izbornih rezultata, u Općini Jajce konačno je potpisan sporazum stranaka okupljenih u dva bloka, jednih u savez na čelu sa SDA, a drugih okupljenih u Koaliciji “Zajedno za bolje sutra Jajcu”.

Sporazumom o suradnji u mandatnom razdoblju od 2016. do 2020. uređena su načela funkcioniranja buduće vlasti i obuhvaćena sva važna pitanja vezana uz općinu Jajce. Koalicija “Zajedno za bolje sutra Jajcu” tim sporazumom potvrdila je stav koji zagovara od proglašenja službenih izbornih rezultata, a to je da bez kompromisa i međusobnog povjerenja i uvažavanja dviju strana kao ravnopravnih partnera nije moguće formirati vlast koja će trajati u mandatnom razdoblju od 2016. do 2020. i koja će stvarno biti učinkovita te na dobrobit svim građanima i žiteljima općine Jajce.

– Iz Koalicije zahvaljuju svojim biračima, prvenstveno na povjerenju ukazanom na lokalnim izborima i ostvarenom izbornom rezultatu s osvojenih 11 vijećničkih mandata za Općinsko vijeće, što je čini relativnim izbornim pobjednikom, ali i na svakodnevnim riječima potpore i ohrabrenja upućenim za vrijeme trajanja pregovora o formiranju vlasti u općini Jajce, navodi se u priopćenju. Prvi čovjek Koalicije hrvatskih stranaka Ivo Šimunović rekao je za Večernji list kako će u srijedu biti održana sjednica Općinskog vijeća, a zatim i izbor tijela, što će značiti kako Općina počinje funkcionirati u punom kapacitetu. – Ovo je bilo teških osam mjeseci. Sada moramo smiriti međunacionalne napetosti koje su povišene ne samo zbog krize vlasti nego i zbog drugih stvari koje se događaju u općini. Možemo reći kako je sporazum koji smo potpisali sukladan izbornim rezultatima i kako možemo biti zadovoljni jer smo dobili ono što nam pripada na temelju rezultata lokalnih izbora u Jajcu, naglasio je Šimunović. Poručio je i kako očekuje da će koalicijski sporazum biti proveden u djelo jer svaki suprotni scenarij značio bi raspad koalicije i novu krizu u općini Jajce. – Moramo ponovno graditi povjerenje koje je narušeno. Svi postignuti sporazumi moraju se poštovati jer samo zajedničkim snagama možemo dovesti pozitivne promjene u Jajce. Sve ostalo vodi u nove napetosti, krize i probleme od kojih nitko ne može imati koristi, zaključio je Šimunović. Hoće li se navedeno provesti u djelo, ostaje za vidjeti.

Prethodni članakVITEZ: JKP Vitkom radi na pročišćavanju glavnih vodovodnih cijevi
Sljedeći članakVitez: Ovoga vikenda turnir “Dan ženske košarke”