Jačanje suradnje vatrogasaca iz Republike Hrvatske i BiH

Humanitarna udruga Cro Unum, na čijem čelu je rođeni banjalučanin prof.dr. Dragan Primorac, upriličila je primopredaju vatrogasne opreme vatrogascima s područja Splitsko-dalmatinske županije u vrijednosti od 100 000,00 kuna. Ovu donaciju Udruga Cro Unum prikupila je zajedno sa Sveučilištem u Splitu tijekom malonogometnog turnira na kojemu su nastupili veterani Hajduka i Dinama.

Specijalne naprtnjače za gašenje požara dobile su udruge vatrogasaca Klis, Gradac, Dicmo, Milna, Lovreć, Kučiće, Pučišća, Podgora, Okruk, Sućuraj, Šolta, Slatina, Seget Vranjica, Vrgorac, Zagora, Zadvarje,Vrlika, Zagvozd i Grada Splita.

Ovom prilikom dr. Primorac se zahvalio donatorima, veteranima Hajduka i Dinama, kao i svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji. Istaknuo je veliku hrabrost koju su tijekom nedavnih požara u Dalmaciji pokazali vatrogasci. Ovom svečanom činu u Splitu nazočili su visoki uglednici društvenog, političkog i sportskog života RH, a među zvanicama, kao raniji dobitnik specijalnog priznanja za jačanje suradnje u vatrogastvu između RH i BiH, bio je i Efraim Pinjo, direktor Teritorijalne vatrogasne jedinice Travnik. Pinjo je pohvalio kolege iz Hrvatske koji su nadljudskim naporima zaustavili velike požare širom Dalmacije, a razmijenio je i iskustva te ostvario suradnju, baš kao i prije nekoliko godina s vatrogascima Krapinsko-zagorske županije. Veliki interes za ovu saradnju pokazali su prof. dr. Primorac i predsjednik Vatrogasnog saveza Republike Hrvatske doc.dr. Ante Sanader, koji je u tom smislu obećao skoru posjetu jedinici u Travniku.

Prethodni članakRadostan dan za djecu s poteškoćama u razvoju
Sljedeći članakDani planinara Herceg Bosne 2017: Na Vlašiću se okupilo 40 planinarskih društava iz BiH i Hrvatske