Izvršni odbor NSBiH jednoglasno smijenio Sušića

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine sinoć je na vanrednoj sjednici jednoglasno smijenio izbornika reprezentacije Safeta Sušića.

Sušić je smijenjen nakon neuspješnog starta bh. tima u kvalifikacijama za europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. U četiri odigrana susreta bh. nogometaši osvojli su samo dva boda, osvojena u utakmicama s Velsom (0:0) i Belgijom (1:1), dok su poraženi od Kipra (1:2) i Izraela (0:3).

Generalni tajnik NSBiH Jasmin Baković na press-konferenciji nakon sjednice izjavio je da je IONSBiH donio nekoliko važnih odluka piše Fena.

Poslije četiri odigrane utakmice u kvalifikacijama za euro utvrđeno je da je dovedeno u pitanje ostvarenje cilja, a to je plasman na EP 2016. Shodno tome IO jednoglasno je odlučio da razriješi dužnosti izbornika. IO izražava zahvalnost Sušiću na izuzetno korektnoj suradnji, posebno za rezultate ostvarene u proteklom periodu, prije svega na povijesnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Brazilu – kazao je Baković.

IO formirao je komisiju čija će nadležnost biti da obavi razgovore s potencijalnim kandidatima za novog izbornika i utvrdi prijedlog kandidata koji će biti predočeni IO na odlučivanje do 1. prosinca.

Sušić je reprezentaciju BiH preuzeo 2009. godine. Pod njegovim vodstvom reprezentacija je osvarila povijesni uspjeh plasmanom na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.