Izmjene zakona o igrama na sreću i porezu na dohodak uskoro u proceduri

 Vlada Federacije BiH tijekom idućeg tjedna uputit će u parlamentarnu proceduru izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću i Zakona o porezu na dohodak – izjavio je danas Feni zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, generalni tajnik Stranke demokratske akcije (SDA) Amir Zukić.

Kaže da su ove zakonske izmjene rezultat djelovanja parlamentaraca u proteklih osam mjeseci, te će biti “objedinjen široki spektar izmjena i dopuna, koje će sve manjkavosti eliminirati kako bi ova oblast bila korektno uređena”.

Zastupnici Amir Zukić i Omer Škaljo uputili su Vladi FBiH svoj prijedlog izmjena i dopuna, čija je svrha da se oporezuju sve vrste klađenja, odnosno da se oporezuje ono gdje je sigurno dolazilo do manipulacija.

Predložili su da se „dobici oporezuju na mjestu gdje igrač učestvuje u klađenju to jest gdje troši novac, a ne po mjestu registracije kladionice“.

– Sugerirali smo da sredstva idu po mjestu uplate ili u federalni proračun, odnosno da se usmjere za mirovine ili u neka nužna davanja. U tom smislu i dalje insistiram na porodiljskom fondu, koji je neophodan – kazao je Zukić.

Navodeći da su aktivnosti parlamentaraca urodile plodom potvrdio je da Vlada Federacije BiH u ovom trenutku u pravom smjeru čini sve da bismo imali kvalitetne zakone o igrama na sreću i o porezu na dohodak, od kojih će “država imati koristi”.

– Nadam se da ćemo u idućih 20-ak dana usvojti navedene izmjene i dopune zakona – poručio je za Fenu zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Amir Zukić.