Izložba “Ratna svakodnevnica od 1992. do 1995. godine” autora Velimira Bugarina

Riječ je o izložbi autora Velimira Bugarina u kojoj su prikazani predmeti koje su koristili ljudi na području Lašvanske doline tijekom proteklog rata.

Kroz ovu izložbu planiram prikazati svaki dio svoje knjige koja je pri kraju, a koja govori o tim ratnim godinama, ali ne s političkog aspekta, već kroz sjećanja i doživljaje običnih ljudi, kazao nam je Bugarin.

Radi se o predmetima koji su poznati svima koji su tijekom rata boravili na ovom području, od poznatih Lunch paketa, konzervi haringe, leće, maslaca od kikirikija, pribora za jelo, zelenih kartona, dječjih crteža.

Cilj mi je da ova izložba postane stalna postavka u Zavičajnom muzeju “Baština”, kako bi svi zainteresirani mogli pogledati kako je to izgledala ratna svakodnevnica u ovim krajevima, rekao je Bugarin.

Bit će izložen i ratni tisak koji je u to vrijeme ljudima bio vrlo važan, kao i ratni plakati te mnoštvo sitnica koje će vjerojatno posjetitelje vratiti u neka, ne tako lijepa, vremena. Svi predmeti će biti izloženi tijekom svibnja u prostorijama Zavičajnog muzeja “Baština” u Rankovićima.

Izvor