Izložba i književna večer u Vitezu

Nakon kratke pauze, projekt „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne“ se nastavio sinoć u Vitezu, gdje je sinoć  održana izložba „I bi točka“, te književna večer „Svijest nikad ne umire“.

Radi se o drugoj samostalnoj izložbi studentice Grafičkog fakulteta u Zagrebu, Vitežanke Ive Pezić, koja je  pripremila portrete književnika prohrvatskih misli i orijentacije( A.G.Matoš, S.S. Kranjčević, Petar Preradović, Boris Maruna, Ivan Gundulić, Antun Šoljan, August Šenoa, Dragutin Domjanić i Dmitrije Demetar).

U sklopu izložbe, učenice Srednje škole Novi Travnik (Valentina Brkan, Valentina Kovač, Marina Sekić, Emaneula Marin i Monika Mlakić) su čitale i  pjesme spomenutih književnika, poput „Nešto kao oporuka, „Herceg Bosni“, „Moj dom“, itd.

Događaj  se održao u Napretkovom domu , dok je organizator cijelog projekta Županijski odbor Mladeži HDZ BIH ŽSB, pod koordinatorstvom Glorie Lujanović i Irene Mrnjavac.

Kao i svi dosadašnji, i ovaj događaj je immo humanitarni karakter (za žrtve poplava), a otvroila ga je Lidija Bradara, predsjednica ŽO ŽSB HDZ BIH, dok je u glazbenom dijelu nastupila Doris Petrušić.

Projekt se nastavlja u utorak, u Kiseljaku, gdje će HNK Mostar izvesti predstavu „Kajališni sat“.

Ulaz će biti besplatan.

Prethodni članakVitez u kockastom
Sljedeći članakNavijačima “ludilo”, bh. ekonomiji milijuni maraka