Molotovljevim koktelom zapaljena škola u Kiseljaku

Izgorjela kotlovnica Osnovne škole u Kiseljaku, a policija traga za piromanom

Učenicima hrvatskog dijela Osnovne škole “Kiseljak” pod tzv. jednim krovom raspust je produljen do daljnjeg. U školske klupe nakon zimske stanke trebali su se vratiti u ponedjeljak. No, povratak neće biti moguć jer je škola ostala bez grijanja. Školsku kotlovnicu progutao je požar koji je izbio jučer ujutro oko šest sati, a prve procjene govore o materijalnoj šteti od oko 100 tisuća maraka, piše Večernji list BiH.

– Sve je izgorjelo, s tugom nam je kazala ravnateljica Vitka Grgić. Sreća u nesreći je što je požar izbio u vrijeme raspusta te je tako izbjegnuta tragedija, a policija, nakon što su pronađene krhotine staklene boce, sumnja na podmetanje požara u kotlovnici koja tijekom čitavog raspusta uopće nije radila.

Naime, kako se pretpostavlja, netko je ubacio tzv. Molotovljev koktel. Vještačenja rade trojica protupožarnih inspektora pa bi se uskoro trebali znati i službeni rezultati očevida. Policija se već dala u potragu za nepoznatim piromanom. Zanimljivo je što je na zidu kotlovnice jučer ujutro osvanuo i uvredljivi grafit: “J… se”.

Inače, za vrijeme proslave Nove godine na otvorenome u Kiseljaku vladala su do tada neviđene mjere sigurnosti jer je prethodno policija dobila operativnu informaciju o mogućem terorizmu pa se svemu pristupilo krajnje oprezno. Prema svemu sudeći, napadački naum je samo pomaknut za tjedan kasnije.

– Kiseljački vatrogasci su brzo reagirali, a u pomoć su im priskočili i kolege iz susjednog Kreševa. Osnovnu školu je nekoliko sati nakon požara posjetila Katica Čerkez, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske županije.

Cilj posjeta bio je sagledati uzroke, ali i štetu požara te pokušati pronaći rješenje koje će u najkraćem mogućem roku osigurati nesmetano, ali i sigurno odvijanje nastave u ovoj školskoj ustanovi – kažu nam za svoju djecu zabrinuti Kiseljačani.

Izvor

Prethodni članakKonačno Sport Klub svima!
Sljedeći članakNajava izvanredne sjednice Središnjeg odbora HDZ-a 1990