Izbornik Srbije: Hrvati, uzmite zlato! Ovi navijači to zaslužuju!

Hrvatska je sinoć protiv Srbije ostvarila treću pobjedu u grupi, dok je Srbiji to bio treći poraz. Poraz je prokomentirao i srpski izbornik Nenad Peruničić.

“Pokazali smo srce. Igrali smo zbog nas samih, ova momčad nije kućna varijanta reprezentacije, nego želi igrati bez straha protiv svakoga. Znam da im je sada teško, ali pokazano nije dovoljno da bismo otišli dalje”, iskren je bio srpski izbornik Nenad Peruničić koji je posebno izdvojio Domagoja Duvnjaka za kojeg smatra da je oduzetim loptama prelomio utakmicu.

Peruničić je bio oduševljen atmosferom koju je u Grazu napravilo oko pet tisuća hrvatskih navijača.

“Želim Hrvatskoj baš zbog navijača da uspiju otići do zlata, a želio bih da se to dogodi i nama, da ne ostanemo sami kakvi smo bili ovdje u Grazu.”

Peruničić je u razgovoru za Index prije utakmice naglasio kako mu je žao što Srbije nema potporu na tribinama kao Hrvatska.

“Žao mi je što nas navijači nisu podržali na ovom Euru. Mnogo Srba živi u Beču, a to nije daleko od Graza. Volio bih da osjećaju veću pripadnost reprezentaciji. Razumijem da ljudi kod nas idu na košarku i odbojku jer dožive pravi rezultat, ali podrška je potrebna i onda kada ne ide. Žao mi je, ali vrlo malo navijača iz Srbije je bilo uz nas. Kada vidim s koliko strasti hrvatski navijači idu uz svoju reprezentaciju, volio bih da je tako u Srbiji. Svi nose dresove, to je lijepo vidjeti. Volio bih vidjeti stotinjak srpskih zastava, a ne deset na tribinama. Navijači iz Hrvatske uvijek dolaze na početak prvenstva i takvu ljubav prema dresu treba poštovati.”

Prethodni članakSBŽ: Počelo drugo polugodište za učenike koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku
Sljedeći članakElektro Vitez: Obavijest o obustavi isporuke električne energije u Vitezu