Izbornik BiH u ogromnim problemima prije utakmice s Izraelom!

Napadač nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko propustit će važan kvalifikacijski susret za odlazak na EURO 2016. protiv Izraela u Haifi u nedjelju zbog ozljede lista desne noge, a u Izrael zbog ozljeda neće putovati niti dvojac iz splitskog Hajduka, Avdija Vršajević i Tino Sven Sušić.

Hajdukov desni bek Avdija Vršajević propustit će utakmicu protiv Izraela zbog ozljede desne natkoljenice, dok će to učiniti i Tino Sven Sušić zbog problema s aduktorom. Još ranije s popisa kandidata otpao je još jedan napadač Vedad Ibišević.

Džeko se ozlijedio tijekom subotnjeg dvoboja engleskog prvenstva između njegova Manchester Cityja i Queens Park Rangersa kada je morao napustiti teren nakon samo četiri minute.

“Sada ćemo morati igrati na bod protiv Izraela, jer bez Džeke nemamo izgleda za pobjedu”, defetistički je izjavio izbornik BiH reprezentacije Safet Sušić.

Nakon tri odigrana kola u skupini B BiH je peta na ljestvici s dva boda, dok je Izrael drugi sa šest bodova iz dva susreta. Na vrhu je Wales sa sedam bodova iz tri dvoboja, a favorit skupine Belgija je treća s četiri boda iz dva dvoboja. Na EURO u Francuskoj kvalifikacirat će se dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine, te najbolja treća reprezentacija iz svih devet skupina, dok će osam preostalih trećeplasiranih u dodatne kvalifikacije.

Izvor