Izborna skupština ŽO HDZ BIH ŽSB u Vitezu 17. srpnja

S obzirom da se unutarstranački izbori Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine bliže kraju, Županijski odbor Županije središnja Bosna sastao se u ponedjeljak, 22. lipnja, kako bi utvrdio detalje vezane za Izbornu skupštinu i ovoga tijela, priopćeno je iz ove stranke.

U Busovači je prethodno održana sjednica Predsjedništva a zatim i sjednica ŽO HDZ BIH ŽSB s četiri točke dnevnog reda. Nakon usvajanja zapisnika s prethodne 28.sjednice, predsjednica ovog tijela i predsjednica Doma naroda Parlamenta FBIH Lidija Bradara je upoznala članove s aktualnom političkom  situacijom u Županiji, točnije funkcioniranjem  Sabora ŽSB i novoizabrane Vlade  u kojoj HDZ BIH ima pet ministara, dok se predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara osvrnuo na politička zbivanja u Federaciji.

Nakon kratke rasprave, Županijski odbor je potvrdio odluke Predsjedništva te se složio da Izborna skupština ŽO HDZ BIH ŽSB bude u Vitezu, 17. srpnja, s početkom u 17 sati.

Sukladno nedavnim  izmjenama Statuta stranke ali i dosadašnjem načinu rada ŽO, isti će u naredne četiri godine brojiti 26 izabranih članova plus osobe koje ulaze po dužnosti, dok će na 9. Izbornu skupštinu biti pozvano  ukupno 169 izaslanika iz svih općina.

Što se tiče raspodjele izaslanika i broja mjesta koje će pojedine općinske organizacije imati unutar ŽO, računa se vodilo o svim kriterijima kako bi svaka od općina na pravi način bila zastupljena.

Naglašeno je i da na kandidacijskim listama moraju biti zastupljeni i tzv. stupovi stranke, članovi Mladeži te Zajednice žena.

Prethodni članakPrijava učešća za usavršavanje članova nadzornih odbora i članova uprava
Sljedeći članakNaša sugrađanka Jelena Stipović dobitnica je Rektorove nagrade za znanstveno-istraživački rad u Zagrebu