Izbor najboljeg sportaša SBŽ za 2011. održat će se u Vitezu

Službeno proglašenje najboljih sportaša u kategoriji seniora, juniora, kadeta i najperspektivnijih, najboljih natjecatelja veterana, sportaša s tjelesnim oštećenjem  i najboljih trenera za područje Srednjobosanske županije održat će se 10. veljače u 19 i 30 sati, u Kongresnoj dvorani Franšiznog centra BiH u Vitezu.

Tako je, naime, odlučio Organizacijski odbor na sastanku održanom u Vitezu, nakon što je podržao i prihvatio  izbor najboljih petočlanog žirija sastavljenog od novinara i sportskih djelatnika s područja ove županije.

Na čelu Organizacijskog odbora je županijski  ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, prof. Jozo Jurina koji je kazao da Vlada poduzima maksimalne napore, pa i u ovom recesijskom vremenu, kako bi što  bolje i što učinkovitije podržala i materijalno pomogla i sportske klubove. Jer, kazao je ministar, poznat je značaj sporta i sportskih klubova koji okupljaju veliki broj mladih ljudi, najboljih poklisara svojih klubova, svojih općina, županije i Bosne i Hercegovine.

Ovo je deveta manifestacija svečanog proglašavanja najboljih i najuspješnijih u oblasti sporta. Prva županijska manifestacija izbora održana je u Vitezu 2004. godine, a organizacije se i ove godine prihvatio Vitez nakon što su to neke općine odbile.

Kako je najavljeno na sjednici Organizacijskog odbora manifestacije, svoj obol ovom prazniku sporta  Srednjobosanske županije dat će i učenici Glazbene škole „Jakova Gotovca“, tamburaši HKD Napredak, podružnica Vitez, i mješoviti pjevački ansambl „Viteški akordi“.

Zvonimir Čilić / VL