Izaslanstvo KO SDP BiH KSB posjetilo svoje općinske organizacije u Vitezu i Busovači

Izaslanstvo KO SDP BiH KSB, u čijem sastavu su bili predsjednik, potpredsjednici i tajnik KO SDP BiH KSB, posjetilo je Općinske organizacije SDP BiH u Busovači i Vitezu, priopćeno je iz ove stranke. Ostatak priopćenja prenosimo u cijelosti.

“Teme razgovora, pored Lokalnih izbora 2020 godine, su bile i stanje u lokalnim zajednicama, rad organa stranke, pripreme za izbore i rad Općinskih vijeća u Busovači i Vitezu.

Ono što je zajedničko za obje organizacije je pristupanje mladih u redove SDP BiH, što nam daje nadu da su u SDP-u prepoznali partiju koja Bosnu i Hercegovinu može izvesti iz zagrljaja nacionalističkih stranaka. U obje općine SDP BiH izlazi samostalno na Lokalne izbore 2020.godine.

Rad Općinskih vijeća je vrlo sličan. Koalicioni partneri SDA i HDZ, uz tridesetogodišnju koaliciju, malo toga imaju zajedničko, stalna su politička prepucavanja, što donosi štetu svim građanima općina.

U Općinskom vijeću Busovača još nije izabran predsjednik Općinske Izborne komisije, te koaliciji SDA i HDZ, predlažemo da istog imenuje iz redova opozicije.

Pošto je ponovo aktuelna MZ Kruščica, u vezi obnavljanja postupka za izgradnju mini centrale, dajemo punu podršku građanima MZ Kruščica u ostvarivanju njihovih interesa. Pozivamo sve građane Busovače i Viteza, da dobro pogledaju unazad četiri godine šta su im obećali SDA i HDZ, a šta su uradili od obećanog. Malo toga je realiziranog, a građani odlaze sve više van države. Odlaze jer im je loše.

Vrijeme je da se okupimo oko najboljih vrijednosti koje imamo. To možemo samo sa Socijaldemokratskom partijom Bosne i Hercegovine”, navodi se u priopćenju KO SDP BiH KSB.

Prethodni članakNatječaj poduzeća Daiva Car d.o.o. Vitez za prijem u stalni radni odnos komercijaliste
Sljedeći članakZeljko i Marić pojasnili detalje međustranačkog sporazuma o Mostaru