Izaslanstvo HDZ BiH na 18. obljetnici oslobodilačke akcije u Jajcu

Izaslanstvo HDZ-a BiH, predvođeno zamjenikom predsjednika te stranke Nikolom Lovrinovićem, boravilo je u petak, 13. rujna, na svečanosti upriličenoj u povodu 18. obljetnice oslobođenja Jajca od srpskog agresora.

Stranačko je izaslanstvo sudjelovalo u mimohodu ulicama Jajca, a potom nazočilo misnom slavlju u jajačkoj župnoj crkvi, priopćeno je iz srednjobosanskog Županijskog odbora HDZ-a BiH.

Članovi izaslanstva položili su i vijenac pred središnjim spomen obilježjem poginulim braniteljima Jajca te nazočili svečanoj akademiji na kojoj se govorilo o značaju zajedničke vojno- redarstvene akcije HV-a i HVO-a “Maestral” u kojoj su oslobođeni Jajce, Pougarje i Mrkonjić Grad.

“Osamnaest godina nakon oslobođenja Jajca i Pougarja možemo govoriti koliko smo sretni i zadovoljni zbog slobode koju uživamo, prisjetiti se naših poginulih branitelja, pokloniti se njihovoj žrtvi, poučiti naraštaje koji dolaze o našoj ne tako davnoj, ali krvavoj povijesti, kako se ona ne bi ponovila. Stanje danas nije onako kako bismo svi mi željeli, ali naša je obveza graditi bolji život i budućnost hrvatskom narodu na ovim prostorima”, poručio je Marinko Čavara, dopredsjednik HDZ-a BiH.