Izaslanstvo HDZ-a BIH na obilježavanju Dana Općine Kiseljak

Izaslanstvo HDZ BiH predvođeno Nikolom Lovrinovićem, zamjenikom predsjednika HDZ BiH i izaslanikom Vjekoslava Bevande, predsjedatelja Vijeća ministara BiH, nazočilo je svečanostima u povodu Dana općine i patrona župe Kiseljak koji su proslavljeni 20 srpnja, na blagdan Sv. Ilije Proroka. U izaslanstvu su bili i Lidija Bradara, članica Predsjedništva HDZ BiH i predsjednica ŽO HDZ BiH, Radoje Vidović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, Josip Kvasina, predsjedatelj Sabora ŽSB i predsjednik OO HDZ BiH Kiseljak, Nikola Grubešić, ministar zdravstva u Vladi SBŽ, priopćeno je danas iz Ureda za informiranje ŽO HDZ BIH ŽSB.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Kiseljak nazočili su i brojni gosti, načelnici Zaprešića i Kaštela, gradova pobratima Kiseljaka, Željko Turk i Ivan Udovičić, načelnik mađarskog Koljnofa Franjo Grubić, Anica Tavra, izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je i počasni građanin Kiseljaka, Marijana Mikulić, dužnosnica Veleposlanstva RH u BiH, Svevlad Hofman, predstavnik Granične policije BiH te brojni drugi predstavnici političkog, kulturnog i vjerskog života u središnjoj Bosni i općini Kiseljak na čelu s vjerskim velikodostojnicima sve četiri kiseljačke župe, fra Dragom Perkovićem, župnim vikarom župe Sv. Ilije Proroka Kiseljak, don Markom Perićem, župnikom župe Gromiljak i dekanom Kreševskog dekanata, fra Stipanom Radićem, župnikom župe Lepenica, fra Damirom Pavićem, župnikom župe Brestovsko..

O planovima uređenja središta Kiseljaka te gradnji infrastrukture koja će privući strane investitore i smanjiti brojku od 2800 nezaposlenih, govorio je Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak. Priznanja u povodu Dana općine ove su godine dobili tvrtka „Kontinental” koja u proizvodnji prozora i vrata zapošljava više od 100 radnika i izvozi u 18 zemalja svijeta te Stivin Glavaš, uspješni kiseljački teakwondoist.

Izaslanstvo HDZ BiH zajedno s gostima iz Kaštela, Zaprešića i Koljnofa na Dan općine i patron župe odalo je počast poginulim hrvatskim braniteljima Kiseljaka položivši vijenac pred Središnjim spomen obilježjem u Kiseljaku te nazočilo misnom slavlju ispred crkve Sv. Ilije Proroka kojeg je predvodio fra Nikica Vujica, gvardijan Franjevačkog samostana u Fojnici, navodi se na kraju priopćenja.

Prethodni članakZapočele prijave za malonogometni turnir u Novom Travniku
Sljedeći članakKINO TV vrhunski filmski kanal samo u ponudi HOME.TV-a