Izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH obilježila blagdane Svih svetih i Dušnog dana

Izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine predvođena ministricom obrane BiH Marinom Pendeš i načelnikom Zajedničkog stožera OS BiH general pukovnikom Antom Jelečem u povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana položila su, 28. listopada 2015. godine, vijence i upalila svijeće poginulim i nestalim braniteljima HVO-a na groblju Sv. Josip u Sarajevu.

Pored izaslanstava Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, polaganju vijenaca nazočio je veleposlanik Republike Hrvatske u BiH NJ.E. Ivan Del Vechio, visoki predstavnici državnih, federalnih i županijskih institucija, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Nakon polaganja vijenaca i molitve za umrle, izaslanstva su se uputila u crkvu sv. Ćirila i Metoda na misu zadušnicu. Misno slavlje predvodio je stručni savjetnik u Uredu katoličkog dušobrižništva don Josip Tadić uz koncelebraciju vojnog kapelana u Rajlovcu Ive Jezidžića.

U svojoj propovijedi, don Josip Tadić istaknuo je važnost sjećanja na naše umrle, posebice branitelja koji su dali svoje živote za domovinu.

U razdoblju od 28. do 1. studenog 2015. godine, postrojbe Oružanih snaga obilježit će blagdane Svih svetih i Dušnog dana i na drugim spomen obilježjima u gradovima i vojarnama širom Bosne i Hercegovine.