Izaslanici Doma naroda PSBiH o prijedlogu izmjena Izbornog zakona BiH

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine bi na sjednici koja je počela u Sarajevu trebalo da razmatra zahtjev izaslanika Kluba hrvatskog naroda: Ljilje Zovko, Bariše Čolaka, Zdenke Džambas, Martina Raguža i Marija Karamatića da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine razmatra po hitnom postupku.

Klub izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda je 28. travnja u parlamentarnu proceduru dostavio Prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

Predloženim izmjenama i dopunama regulira se izbor članova Predsjedništva BiH, implementira se Odluka Ustavnog suda BiH, to jest izbor izaslanika u Domu naroda Federacije BiH, te Odluka Ustavnog suda BiH koja se tiče izbora u Gradu Mostaru.

Sjednica Doma naroda počela je postavljanjem izaslaničkih pitanja na koja članovi Vijeća ministara odgovaraju odmah na samoj sjednici.

Nakon toga će uslijediti utvrđivanje dnevnog reda današnje sjednice, na kojem bi trebalo da se nađe i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Predviđeno je razmatranje principa Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prijevozu; Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH s mišljenjem nadležne komisije koja nije podržala predloženi zakon, te Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o radu u institucijama BiH.

Pred izaslanicima bi se, između ostalog, trebao naći Prijedlog zaključka o formiranju Interresorne radne grupe za izradu Zakona o ispitivanju porijekla imovine službenika u institucijama BiH.

Prethodni članakPoduzeće Sofa MM traži djelatnicu
Sljedeći članakBranimir Glavaš vraća se u Hrvatski sabor