Izabrano novo rukovodstvo HPD ‘Vitez’

Predsjednica Hrvatskog planinarskog društva „Vitez” iz Viteza je Višnja Žuljević, a tajnica Dubravka Majdandžić. Na tim funkcijama one su zamijenile Antu Bošnjaka i Dragana Radeljića, a tako su odlučili članovi Društva, njih šezdesetak prisutnih, na redovnoj izborno-izvještajnoj Skupštini održanoj u subotu poslije podne u dvorani Općinskog vijeća Viteza. Izabran je i devetočlani Upravni odbor, koji uz predsjednicu i tajnicu, te uz starog/novog Tajnika, Vladu Ivišića, čine: Anto Toljušić, Anto Bošnjak, Jozo Grebenar, Tihomir Grebenar, Kata Radeljić i Tomislav Žuljević.

Na Skupštini je podneseno i usvojeno financijsko i izviješće o radu, a plijene pozornost prihodi društva koji za prošlu godinu iznose tek 1.106 KM, a još više ukupni rashodi koji iznose samo 5.657 KM. Pa i unatoč tako malim rashodima HPD „Vitez” bilježi zapažene, čak vrhunske rezultate u zemlji i u inozemstvu, a vrijedno je naglasiti da su članovi ovoga Društva redoviti sudionici brojnih društvenih događanja i aktivnosti iz oblasti ekologije, kulture, humanitarnih akcija…!

Uz to, pozornost plijeni i sve više mladih aktivno uključenih u rad Društva, te žena a što se vidi i po povjerenju koje im je ukazano na Skupštini izborom na dvije najvažnije funkcije – predsjednice i tajnice HPD „Vitez”. A po općim ocjenama ovo Društvo spada među najorganiziranije i najaktivnije na srednjobosanskom pa i na širem području.

Zvonimir Čilić / VL