Izabrano čelništvo Mladeži HDZ-a BiH Vitez: Križanović novi predsjednik

U viteškoj vijećnici održana je redovita Izborna skupština općinske organizacije Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) Vitez na kojoj je izabran novi Općinski odbor.

Uz sudjelovanje četrdeset izaslanika iz viteških temeljnih ogranaka Izbornoj skupštini nazočili su i Boris Marjanović, predsjednik OO HDZ BiH Vitez te Katica Čerkez, predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH Vitez „Kraljica Katarina Kosača“. Dva gosta su pozdravili okupljene, a Marjanović, i sam bivši predsjednik Mladeži u Vitezu pohvalio je rad OO M HDZ BiH Vitez, kazavši da ispraća najaktivniji Općinski odbor u povijesti Mladeži HDZ-a BiH u Vitezu.

Nakon izbora Radnog predsjedništva Izborne skupštine, sada već bivši predsjednik Mladeži, Ivan Sajević, podnio je Izvješće o radu saziva kojim je predsjedavao izdvojivši uspješne akcije koje je Mladež realizirala u periodu 2012-2015. U najznačajnije svrstao je akciju „Božić za svakoga“, turnir u uličnoj košarci, a posebno je apostrofirao činjenicu kako je Mladež na protekla dva izborna ciklusa izabrala svoje zastupnike u tijela zakonodavne vlasti. Izvještaj je jednoglasno usvojen, a nakon toga se krenulo u izbor novog Općinskog odbora.

Nakon izbornog procesa Izborno povjerenstvo proglasilo je izabrane i tako će novi saziv OO Mladeži HDZ-a BiH Vitez činiti: Jakov Križanović, Marina Alilović, Marko Grabovac, Sanja Žepačkić, Ivan Šafradin, Bruno Štrbac, Ana-Marija Omazić, Ranko Križanović, Ana Strukar, Nikola Šarić, Stjepan Alilović, Stjepan Petrović, Katarina Rajić i Ivana Mihaljević.

Istoga dana održana je i konstituirajuća sjednica OO M HDZ BiH Vitez na kojoj je za predsjednika jednoglasno izabran Jakov Križanović, diplomant Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, uspješni polaznik Političke akademije HDZ-a BiH i tajnik prošlog saziv Mladeži u Vitezu.

„Mladež HDZ-a BiH Vitez sve više se nameće kao nezaobilazan faktor prilikom donošenja važnih odluka, a sve to postigli smo vlastitim angažmanom. Moramo biti maksimalno odgovorni i vlastite kapacitete staviti u funkciju poboljšanja životnih uvjeta mladih, ali i svih osoba u našoj zemlji“, kazao je Križanović za naš portal te dodao da mu je velika čast biti predsjednik Mladeži u Vitezu.

Na prvoj redovitoj sjednici Mladež će izabrati Predsjedništvo OO HDZ-a BiH Vitez i usvojiti smjernice daljnjeg djelovanja, a vrijedi dodati da su svi izaslanici uoči početka Izborne skupštine posjetili spomenik poginuloj djeci „Osmica“ i molitvama odali počast žrtvama Domovinskog rata.