Izabran novi Općinski odbor HDZ BIH Vitez

Zbog slabih izbornih rezultata na lokalnim izborima i gubljenja načelničke pozicije, Općinski odbor HDZ-a BiH Viteza, podnio je mandat na raspolaganje Predsjedništvu stranke. Ovaj vid ponuđene ostavke je prihvaćen i Općinski odbor HDZ-a BiH u Vitezu je raspušten u prosincu prošle godine, a za povjerenika je postavljen dugogodišnji član ove stranke, Tomislav Bošnjak – Matić. Zadatak povjerenika bio je organizirati rad i funkcioniranje stranke, a istovremeno pripremati unutar stranačke izbore i izabrati novi Općinski odbor HDZ-a BiH u Vitezu.

S nekolicinom suradnika i nizom razgovora s istaknutim članovima stranke, te kroz sastanke i razgovore u temeljnim ograncima (ukupno ih je 17), povjerenik je uspješno proveo sve potrebne procedure i u subotu poslije podne u dvorani Hrvatskog doma održana je izvanredna izborna skupština Općinske organizacije HDZ-a BiH Viteza. Uz 93 nazočna člana koje su za izbornu skupštinu predložili temeljni ogranci, prisutno je bilo i više gostiju a među njima i general HVO-a u mirovini, član Predsjedništva HDZ-a BiH, Ilija Nakić i predsjednica srednjobosanskog Županijskog odbora ova stranke, Lidija Bradara.

„Loši izborni rezultati, prije svega gubljenje načelničke pozicije, je samo jedna ružna epizoda u višegodišnjem vrlo uspješnom životu, radu i djelovanju naše stranke. I uvjerena sam da će se Općinska organizacija vrlo brzo vratiti na ranije pozicije a što joj po svim mjerilima, rezultatima i masovnošću i pripada”, kazala je predsjednica Bradara u svom pozdravnom obraćanju, te posebno istaknula: „Treba znati otvoreno reći da za gubljenje načelničke pozicije krivicu ne snosi samo HDZ BiH, nego u velikoj mjeri licemjerje i laži naših strateških (HDZ 1990. op.a.) partnera”.

Kandidati za novi Općinski odbor birani su po teritorijalnom principu, iz svakog temeljnog ogranka po jedan od više predloženih kandidata, a tajnim glasovanjem izabrani su: Stanko Čerkez, Nevenka Maros, Ivana Drmić, Ivan Maros, Anto Matić, Borislav Ramljak, Ivan Lovrinović, Ivan Lujić, Pero Pera Gudelj, Marijo Bošnjak – Matić, Ivan Petrović, Dragan Omazić, Borislav Marijanović, Ivo Blaž, Ivan Šarić, Kruno Jelić i Mirko Đotlo.

Uskoro će biti održana konstituirajuča sjednica Općinskog odbora na kojoj će biti izabrani Presjedništvo, i predsjednik, a po funkciji članovi Općinskog odbora su i predsjedatelj Općinskog vijeća, Tomislav Bošnjak – Matić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Općinskom vijeću, Franjo Rajković, predsjednik Općinske organizacije Mladeži, Ivan Sajević i predsjednica Zajednice žena „Kraljica Katarina Kosača”, podružnica u Vitezu, Katica Čerkez.

Od 8 predloženih kandidata za Nadzorni odbor, također tajnim glasovanjem izabrani su: Vlado Alilović, Miroslav Puljić i Rudo Kurevija.

Zvonimir Čilić / VL