Izabran novi OO HDZ 1990 Vitez

Druga izborna skupština Općinske organizacije HDZ-a 1990. u četvrtak navečer uspješno je organizirana i održana u Vitezu. A s tim su pale u vodu i „proročanstva“, pa i tvrdnje „otpisanih“ dosadašnjih istaknutih članova kako ove stranke u Vitezu više i nema.

U prepunoj dvorani Etno sela „Čardaci“, uz 102 prisutna predstavnika 11 područnih odbora, prisutni su bili i predstavnici udruga proisteklih iz domovinskoga rata, te visoki stranački dužnosnici koje su predvodili predsjednik srednjobosanskog Ž.O. Anto Bilić, predsjednik Glavnog odbora, Nediljko Rimac i predsjednik stranke, Martin Raguž.

Prigodnim riječima okupljenim se obratio aktualni predsjednik Općinskog odbora, Željko Topalović Berija, posebno naglašavajući kako je stranka uspješno prebrodila sve „direktne i bočne udare“, jednog broja donedavnih istaknutih članova, za koje više nije bilo mjesta u stranci. Kazao je, također, kako je sada stranka „pročišćena i očišćena“ i jača nego što je ikada bila. A tu tvrdnju Topalović je potkrijepio činjenicom o više od stotinu novoučlanjenih u stranku u Vitezu, uglavnom mladih i obrazovanih.

Izabran je Općinski odbor od 25 članova (Josip Baškarad, Draženko Petrović, Mirko Pavlović, Dragan Žuljević, Bojan Vidović, Željko Topalović, Vlado Štrbac, Ivo Matković, Dejan Pušelja, Vedran Marković, Anto Rdeljić, Anto Strukar, Stipo Gido, dr. Pamela Kapetanović Goluža, Franjo Livančić, Stipica Šantić, Ivona Grebenar, Ivan Vidović, Franko Šafradin, Ivica Semren, Ivana Ramljak, Renata Brnjić, Pero Zvonar, Bojana Vidović, Jozo Jurić) u kojemu je ostalo samo petero dosadašnjih članova. Uskoro će biti održana konstituirajuča sjednica OO na kojoj će biti izabran predsjednik i predsjedništvo Općinske organizacije.

Ovom prilikom okupljenim novinarima obratio se predsjednik Martin Raguž i komentirajući tvrdnje o navodnom „umiranju“ stranke je kazao: „Na spinove i kojekakve manipulacije kako naša stranka „tone u bezdan“ najbolji je odgovor puna dvorana u Vitezu i mi smo ponosni na ozračje u kojemu je ova skupština održana. Jer, Općinska organizacija u Vitezu je vrlo bitna za našu stranku u srednjoj Bosni ali i za stranku u cjelini. Sve ovo što se dogodilo u Vitezu, nazočnost, raspoloženje, optimizam, organiziranost… na svoj su način i „slika i prilika“ HDZ-a 1990., a sve je tako, na najvišoj mogućoj razini, bilo prije nekoliko dana i prilikom izbora Gradskog odbora stranke u Mostaru“, kazao je Raguž, ističući kako je HDZ 1990. ideja, a ne bilo koji pojedinac ili bilo koja skupina stranačkih dužnosnika. „Naša je stranka ideja koja je iznikla 2006. u sudbonosnom i prijelomnom vremenu i za hrvatski narod i za Bosnu i Hercegovinu u borbi za stranačku, nacionalnu i slobodu svakog pojedinca, građanina ove države. Širom smo otvorili stranačka vrata mladim i obrazovanim ljudima koji sve više prepoznaju tu ideju, put koji trasiramo. A oni koji su, iz raznoraznih razloga, na različite načine i s različitim motivima, otišli iz naše stranke, neka je sretan put. Zahvaljujemo im na svemu dobromu što su uradili i učinili, svatko ima pravo na svoj put. Mi nastavljamo svojim zacrtanim stazama, nastavljamo raditi na realizaciji ideje, jači i organiziranijih, zbijenijih redova, nego što smo to ikada do sada bili. Borit ćemo se za hrvatsku slobodu, za ravnopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH, za europsku BiH“, kazao je Raguž. Dodao je kako se stranka neće baviti nikakvim negativnostima, optužbama…, neće ulaziti u bilo kakve nepotrebne konflikte s drugim strankama i pojedincima. „To nije bio i nikada neće biti stil našega rada i djelovanja. Mi ćemo voditi pozitivnu kampanju u kojoj želimo i očekujemo nadmetanje ideja, prijedloga i programa i na takvo nadmetanje pozivamo svoje političke i stranačke konkurente i protivnike. Ona politička opcija koja dobije povjerenje svog naroda mora biti i uvažavana i respektirana, a dok sam ja na čelu HDZ-a 1990. tako će i biti“, poručio je predsjednik HDZ-a 1990., Martin Raguž, koji je od izborne skupštine Općinske organizacije u Vitezu, burno pozdravljen od prisutnih.

Zvonimir Čilić

Prethodni članakVIDEO: Klizište kod Travnika stvorilo novo jezero od kojeg zastaje dah
Sljedeći članakFOTO: Započelo “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne”