Iz Sarajeva s tri zlata vrijedna boda

Vitežani su se iz Lukavice vratili kući pjevajući, s tri osvojena boda, koja sada Vitezu otvaraju nove, svjetlije perspektive.

Zanimljivo je, optimistične izjave članova stručnog stožera, pa i igrača, pred ovaj susret, malo tko u Vitezu je doživljavao ozbiljnim, malo je bilo onih koji su vjerovali u uspjeh nogometaša Viteza na gostovanju kod Slavije. Jer, ne treba zaboraviti da je Slavija, uz Slobodu iz Tuzle, bila i najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva. Međutim, važno je da su u svoje snage, u u povoljan ishod, vjerovali igrači i njihovi treneri i pokazalo se da optimistične izjave nisu bile pucanj u prazno, da nisu bile hrabrenje samih sebe, kako to često zna biti.

Optimistično, čak bi rekli samouvjereno utakmicu sa Slavijom najavio je prvi suradnik trenera Karačića, Ivica Bonić. Kazao je, naime, kako bi bili zadovoljni neodlučnim rezultatom, a da će igrom i taktikom ići na puni plijen. Tako je i bilo i hrabrost i odlučnost, te dobro skautiranje Slavije, naplaćeno je s visokim kamatama.

„Rekao sam, Slaviju smo dobro prostudirali, uočili smo gdje ova momčad „šepa“, a optimizam smo gradili i na vjeri u naše snage i u našu dobru formu. Prvo poluvrijeme smo igrali ispod svojih mogućnosti, Slavija je u tom dijelu susreta igrala dobro, a onda smo u završnici prvog dijela utakmice sretni i spretno postigli gol. Međutim, drugo poluvrijeme smo odigrali znatno bolje, Slavija je padala u igri, mi rasli, pa je bilo dobrih prilika i za uvjerljiviju pobjedu. Ovi bodovi će tek dobiti pravu, zlatnu vrijednost, pobijedimo li u subotu u Vitezu Borac iz Banjaluke“, kazao je nakon povratka u Vitez, raspoloženi Karačićev pomoćnik, Ivica Bonić.

Pohvalio je Bonić svoju momčad, istaknuvši dobru igru obrambene linije, među njima mlađani desni bočni Stanić golmana Tirića koji je obranio jedanaesterac, veznog Muminovića, Pilipovića, Barišića i Jevtića. A Marko Jevtić, iskusni srednji branič, standardno igra dobro i može se reći da je on čvrsti obrambeni stup momčadi Viteza.

„Nadali smo se dobrom rezultatu, dobro smo izučili njihovu igru, na njihovu agresivnost odgovorili smo istom mjerom, a rekao bih, ispunili smo sve zadaće pred nas postavljene. Ova pobjeda u naše redove unosi novi dodatni optimizam i samopouzdanje“, kazao je iskusni Jevtić.

Najiskusniji i najbolji vezni igrač Viteza svakako je Milan Muminović, standardno dobar, kakv je bio i protiv Slavije gdje je vrlo uspješno igrao čak sedam sezona.

„Bodovi protiv nekada moje Slavije za nas su neprocjenjive vrijednosti i ova je pobjeda, po mojim ocjenama, najvažnija u dosadašđnjem dijelu prvenstva. Apsolutno neopravdano sam dobio žuti karton i neću igrati u subotu protiv Borca u Vitezu. Međutim, vjerujem u svoje suigrače i uvjeren sam da će pobjedom dati pravu vrijednost i bodovima osvojenim protiv Slavije“, optimističan je Muminović.