Iz poraza izvući pouke

Vitežani u subotu protiv Olimpika u Sarajevu nisu ostvarili želju, planove i nadanja kako će se kući vratiti neporaženi. Takva očekivanja temeljili su na dobroj momčadi koju imaju, te na umoru igrača Olimpika od kup utakmice koju su dva dana ranije igrali u gostima protiv Zvijezde.

Međutim, do cilja (osvojenog boda) nisu došli, a razloge za to trener Viteza Ante Miše vidi samo u svojim redovima. „Moji se dečki najbolje snalaze igrajući u sustavu 4 – 2 – 3 – 1, a tako uglavnom i igramo. Ovaj put pokušao sam biti pragmatičan, promijenio sam sustav i igrali smo s pet igrača u zadnjoj liniji obrane. Razlog za to su ozljhede i bolest bočnih napadača Basare i Vidovića, te želja da na taj način „zatvorimo“ njihove bokove preko kojih Olimpig uglavnom i zasniva svoju igru. I taj plan, uz vrlo dobro obavljheni zadatak Jurića koji je iz igre potpuno „isključio“ njihovog ponajboljeg igrača Smajića, vrlo dobro je funkcionirao do petnaestak minuta prije kraja susreta kada smo, rekao bih, u trenutcima dekoincentracije i naše nespretnosti, primili dva gola“, pojašnjava uzroke poraza trener Miše, navodeći kako je zbog poraza „bijesan ka pas“, ali nijednog trenutka ne umanjujući zasluženu pobjedu Olimpika.

„Na sreću, drugi rezultati su nam „išli na ruku“, nastavljamo s radom i pripremama za susret sa Širokim iduće subote. Nema kukanja, deprimiranosti kod igrača. Jer, mislim da nema momčadi u bh nogometu koja ide na noge Olimpiku s porukom: pobijedit ćemo! Međutim, kada utakmicu odigraš, izgubiš i vidiš da je to moglo biti i drugačije, za moju momčad daleko povoljnije, onda se javlja žal za propuštenim, neki bijes na samog sebe, na naše propuste, na zlu kob“, naglašava Miše i na nedjeljnom jutarnjem treningu svojim igračima jasno i glasno kaže: „Iz ovoga poraza svi skupa moramo izvući pouke, glavu gore, sve će doći na svoje mjesto“.