Iz područja zahvaćenog klizištem evakuirano još šest obitelji

Nakon pokretanja klizišta u naselju Bare u općini Kakanj, gdje je prije dvije noći smrtno stradala jedna osoba, a više stambenih objekata uništeno u odronu zemljišta, Općina Kakanj je donijela odluku o evakuiranju još šest obitelji sa tog područja. Općinski štab Civilne zaštite je donio odluku o evakuaciji nakon preporuke geologa.

Šef Službe civilne zaštite u Općini Kakanj Nurudin Hrusto jutros je kazao kako nije bilo novih pomjeranja tla, ali da su ove obitelji svakako morale biti evakuirane iz predostrožnosti.

“Geolozi su tu svakodnevno, jučer su bili i profesori sa Rudarsko-geološkog instituta te smo i na njihovu preporuku evakuirali ove dodatne obitelji”, kaže Hrusto.

Kada su u pitanju obitelji koje su ranije evakuirane, ili su ostale bez krova nad glavom, njima je, kaže Hrusto, jučer uplaćen određeni suma novac za prvu pomoć, a Općina je odlučila da ih ne smješta u kolektivni smještaj, već u pojedinačne privatne stanove sugrađana koji su u prilici da iznajme prostor piše vecernji.ba.

“Oni sada imaju novca za stanarinu, mi smo s njima održali sastanke i pozvali građane koji imaju slobodne kuće i stanove da se jave kako bismo ove obitelji tu smjestili. Mi smo izdvojili po 150 KM za najam i to za dva sljedeća mjeseca za svaku porodicu”, kaže Hrusto.

Najavljeno je da će porodice koje su evakuirane danas dobiti i prehrambene pakete od humanitarnih organizacija u BiH.

Reklama