Iz biltena MUP-a SBŽ

Tijekom protekla 24 sata na području Srednjobosanske županije prijavljeno je ukupno 9 kaznenih djela, od kojih su 4 djela teške krađe, 2 krađe, 1 oštećenje tuđe stvari, 1 krivotvorenja isprava i 1 kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti.

U ponedjeljak, 6. siječnja 2014. godine u 7,10 sati u PS Busovača prijavljena je teška krađa motornog vozila marke VW-Polo, registarskih oznaka A83-T-944, koje je bilo parkirano u mjestu Donja Rovna, općina Busovača. Vozilo je ukradeno od strane nepoznatog izvršitelja tijekom noći 5/6. siječnja 2014. godine. O navedenom su upoznate patrole policije na terenu PS Busovača, te susjedne policijske stanice sa zadatkom potrage za vozilom. Pretragom terena vozilo je ubrzo pronađeno napušteno u mjestu Rovna, općina Busovača. Uviđajne radnje izvršili su službenici OKP-PU Kiseljak, koji nastavljaju s istragom radi otkrivanja izvršitelja.

U ponedjeljak, 6. siječnja 2014. godine u 10,45 sati u PS Vitez prijavljena je teška krađa motornog vozila marke Golf IV, registarskih oznaka K70-M-577, koje je bilo parkirano u mjestu Divjak, općina Vitez. O navedenom upoznate patrole policije na terenu sa zadatkom potrage za vozilom. Uviđajne radnje izvršili su službenici OKP-PU Travnik, koji nastavljaju s drugim istražnim radnjama na pronalasku vozila i otkrivanja izvršitelja.

Proteklog dana u SBŽ nije bilo prijavljenih slučajeva narušavanja javnog reda i mira, a zabilježeno je 8 prometnih nezgoda, u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. Iz prometa je isključeno 1 vozilo i 2 vozača motornih vozila, uručen je 61 prekršajni nalog zbog prekršaja u oblasti prometa, a mobilnim radarom evidentirana su 133 prekršaja.

Službenici policije su u Vitezu i Bugojnu pružili pomoć u radu županijskim inspektorima za promet.