Iz biltena MUP-a SBŽ: Tuča, prometna nesreća, razbojništvo, pljačka, ubojstvo

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijskih uprava Srednjobosanske županije evidentirano je 18 narušavanja javnog reda i mira, a dogodilo se 28 prometnih nezgoda bez veće materijalne štete, prilikom čega je 7 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede i 2 osobe teže tjelesne ozljede. Prijavljeno je 29 krivičnih djela, priopćeno je iz MUP-a SBŽ.

Rano jutros, 2. travnja 2013. godine, oko 01,15 sati, u PS Fojnica obratio se A.K. i prijavio da je u mjestu Polje Ostružnica, općina Fojnica, došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom. Tuča je izbila između J.O. iz Fojnice i 5 libijskih državljana, koji se trenutno nalaze u hotelu „Reumal” u Fojnici. Jedan libijski državljanin je zadobio vidnu povredu u predjelu lica, a J.O. vidne posjekotine u predjelu glave. Nakon ukazane prve pomoći u DZ u Fojnici, isti je prevezen u KB Travnik. Protiv navedenih će se poduzeti Zakonom propisane mjere i radnje.

U nedjelju, 31. ožujka 2013. godine, na magistralnom putu M-5 u mjestu Kaonik, općina Busovača dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovali vozač S.R. iz Viteza s pmv marke „Škoda-Fabia” i vozač B.I. s područja općine Zenica s pmv marke „Passat”. Teže tjelesne ozljede zadobio je J.M., a lakše tjelesne ozljede Đ.S., suputnici u pmv „Škoda- Fabia”. Uviđaj izvršili službenici OKP PU Kiseljak. Istraga je u tijeku.

U subotu, 30. ožujka 2013. godine u PS Bugojno obratio se V.P. iz Laktaša i prijavio da je u obiteljskoj kući u ulici Terzići u Bugojnu počinjeno kazneno djelo Ubojstva. Po uzimanju izjava, utvrđeno je da je N.J. iz Šipova usmrtila svog oca S.J. iz Bugojna. Uviđaj izvršio dežurni KT Travnik, policijski službenici SKP-a MUP-a SBŽ Travnik i mrtvozornik koji je konstatirao smrt. Zbog psihičke rastrojenosti N.J. je prevezena u KB Travnik.

U petak, 29. ožujka 2013. godine u PS Vitez obratio se djelatnik osiguranja „Delta security” i prijavio kazneno djelo razbojništvo, počinjeno u trgovini „Konzum”, koja se nalazi u ul. K.Tvrtka od strane NN ili više osoba. Uviđajne radnje izvršili službenici PS Vitez. Istraga je u tijeku.

Istog dana, 29. ožujka 2013. godine u PS Vitez obratio se B.Š. iz Viteza i prijavio otuđenje OMV marke „TIGUAN”, crvene boje. Isti je izjavio da je vozilom došao do benzinske crpke „Ina” u ulici S. Radića u Vitezu, zaustavio vozilo, ugasio, izišao i ostavio ključeve u autu. Po izlasku iz „Ine”, vidio je da NN osoba, s kapuljačom na glavi sjeda u njegovo vozilo te odlazi u pravcu S. Viteza prema Biloj. O navedenom obaviještene policijske stanice, OC MUP-a SBŽ, tužitelj i službenici OKP PU Travnik. Istraga je u tijeku.