Ivica Bonić: NK Vitezu trebaju pojačanja

Osam dana nogometaši premijerligaša Viteza vrijedno rade, treniraju dva puta dnevno, a u petak su odigrali i prvu utakmicu u okviru priprema za novu, za Vitežane, petu, premijerligašku sezonu.

Mnogo što nije krenulo prema očekivanjima i željama i igrača i navijača. Kasnilo se s početkom priprema, momčad je odlascima desetkovana, a Vitez od prije desetak dana ima i novog šefa stručnog stožera, Ivicu Bonića. Riječ je o nekadašnje igrač NK Viteza, trenera svih mladih selekcija, te člana stručnog stožera premijerligaškog Viteza u protekle tri sezone. Istina, uglavnom je bio „desna ruka“ tadašnjih trenera, no u prelaznim vremenima između odlaska jednog a dolaska drugog trenera samostalno je u nekoliko navrata vodio prvu momčad i u prvenstvenim utakmicama. Bonićev prvi pomoćnik je Jasmin Džidić. I nakon uvodnog dijela priprema, o stanju igračkog kadra, o nastavku priprema, pripremnih utakmica i o očekivanim pojačanjima, razgovarali smo s Ivicom Bonićem koji je uvijek spreman za razgovor, za dati informacije za javnost o svemu što bi javnost moglo zanimati.

Iako stanje u Klubu nije baš za svaku pohvalu, Bonić ne kuka, prihvatio se posla s najboljom vjerom, s nadanjima da će se, uskoro mnogo što na bolje promijeniti.

„Na rad, trud, htijenje i zalaganje trenutnog igračkog kadra nemam nikakvih primjedbi. To mogu reći, pohvaliti, i za petoricu mladića koji su u našem klubu na probi. Riječ je o Tipuriću i Vraniću, nekadašnjim juniorima Zrinjskog, Vukoji i Boji, koji su prošli nogometnu školu Širokog Brtijega, te na Džogića, nekadašnjeg igrača susjeda Travnika. Dobili su priliku i igrati protiv Zrinjskog u petak u Tomislavgradu ( 0 : 2) nastavljaju s nama raditi, a priliku će dobiti i u srijedu kada u Vitezu, na stadionu mjesne NK Rijeke igramo s Rudarom iz Kaknja. Nakon toga znat ćemo i nešto više i vidjet ćemo kako i što dalje“; kazao je Bonić, naglašavajući kako mnogo što zavisi, što će biti, kako će se razvijati situacija s dolaskom novih igrača koji se očekuju i koji bi morali biti iz kategorije pojačanja.

„Za sada od novih igrača imamo samo Slavka Brekala i on bi trebao biti vođa naše obrane jer je riječ o dobrom i iskusnom igraču koji je kod nas igrao cijelu prvu premijerligašku sezonu kao posuđeni igrač  Širokog Brijega. Očekujem još 4 – 5 provjerenih igrača da dođu u naše redove. Samo s takvim igračima možemo mirnije čekati početak nove natjecateljske sezone. U protivnom, bit ću jasan i konkretan, u Premijer ligi mi nemamo što tražiti i već sada bi se moglo reći „ispali” smo iz lige. Sa sadašnjim kadrom, s mladićima koje trenutno imamo, ni daleko bolji treneri od mene ne bi uspjeli nešto kvalitetno napraviti u rangu u kojemu se natječemo. Na sreću, znaju, to vide  i odgovorni dužnosnici u klubu pa se poduzimaju i odgovarajući koraci koji će, iskreno vjerujem, i nadam se, biti i realizirani“ kazao je Bonić i još jednom se osvrnuo na petoricu mladića koji su u Vitezu na probi.

„Radi se o vrlo mladim igračima, igrački školovanim, s puno volje, spremnosti raditi i učiti, već sada s iskazanim  dobrim osobinama koji apsolutno zaslužuju našu punu pozornost. No, riječ je o neiskusnim igračima a da bi oni, ili bar neki od njih u NK Vitezu ostali, napredovali, treba im okruženje starijih, boljih i iskusnijih igrača o kojima sam govorio. Tek u takvom igračkom okruženju njihov potencijal koji imaju došao bi do izražaja. Želio bih i nadam se da će tako i biti, da će već ovog tjedna u Vitez stići pojačanja a da će do početka prvenstva biti naša momčad kompletirana i unatoč svim problemima spremna ući u novu sezonu“, kazao je Bonić i dodao: „Ne želim ništa komentirati oko novih kadrovskih rješenja vezanih za, prije svega, predsjedničku funkciju Kluba. To nije problem nas u stručnom stožeru mada je jasna naša želja da se i to što prije definira i da rješenja budu dobra i kvalitetna. Bez toga će teško ići“.

Nakon osam dana napornoga rada i utakmice sa Zrinjskim igrači su dobili dan i pol slobodno, a od ponedjeljka se nastavlja punim intezitetom, s dva treninga dnevno. A nakon srijede 5. srpnja i utakmice s Rudarom, u subotu 8. srpnja u Vitezu gostuje GOŠK iz Gabele na čelu s trenerom Slavenom Musom koji je u protekloj sezoni vodio NK Vitez a njegov pomoćnik bio sadašnji trener Vitežana, Ivica Bonić. Planirana je i utakmica 12. 7., s kim i gdje još nije definirano, a generalnu probu Vitežani će imati  protiv Borca u Banja Luci u subotu15. srpnja.

Prethodni članakDanas završava međunarodni turnir za pionire “PLANDOVO 2017”
Sljedeći članakNovi iskoraci novobiljanske bolnice