Ivan Marjanović najuspješniji sudionik otvorenog šahovskog prvenstva Viteza

Najmlađi sportski kolektiv u Vitezu, Šahovski klub „Vitez 2013″, osnovan je prije tek nešto više od pola godine i već bilježi zapažene organizacijske i sportske rezultate. Za Dan općine Vitez, 28. travnja, ove godine organizirali su jaki turnir za kadete, juniore i seniore, početkom ljeta organizirali su Školu šaha (voditelj majstorski kandidat, Mile Bertović) koja je iz dana u dan sve masovnija, a u subotu su organizirali Otvoreno prvenstvo Viteza za kadete i juniore u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nastupilo je ukupno 46 mladih šahista iz cijele BiH, a igralo se u 6 starosnih grupa – u ženskoj konkurenciji u dvije a u muškoj u četiri.

U kategoriji najmlađih, u starosnoj grupi od 8 – 10 godina, pobijedio je Ivan Marjanović iz ŠK „Vitez 2013″. Zanimljiv i vrijedan pozornosti svakako je podatak da je talentirani Ivan pobijedio uvjerljivo, s 9 pobjeda u 9 mečeva, pa je ponio i titulu najuspješnijem sudionika turnira. Dodatno je zanimljivo da je Ivan svoj prvi turnir osvojio na svoj deveti rođendan (7. 12. 2013.)

U starosnoj kategoriji od 10 – 12 godina pobijedio je Bojan Maksimović iz Banja Luke, 12 – 14 Dino Marković iz Zenice, a u kategoriji 14 – 18 Faris Čunjolo, također iz Zenice.

U ženskoj konkurenciji od 8 – 12 godina pobijedila je Maša Maksimović iz Banja Luke, a od 14 – 18 godinaSonja Marić iz Prozor – Rame.

Po troje najuspješnijih iz svih kategorija dobili su prigodne nagrade i diplome koje im je uručio predsjednik i mecena ŠK „Vitez 2013″, Jozo Miškić, a turnir je otvorila pomoćnica općinskog načelnika za društvene djelatnosti, Marija Grabovac.

Zvonimir Čilić

sah1sah2