Istra 1961 nadigrala Vitez

Prije sedam dana NK Vitez je počeo pripreme za svoju drugu premijrligašku sezonu a u ponedjeljak je odigrao i svoju prvu trening utakmicu. Protivnik je bio hrvatski prvoligaš Istra 1961. koja se priprema na Kupresu.

Brži, jači, bolji i tjelesno pripremljeniji nogometaši Istre lako su se obračunali s Vitežanbima i na njihovu terenu pobijedili ih potpuno zasluženo s visokih 4 : 0. Golove su postigli Heister (19.) Ivančić (28.), Mance (53.) i Slavica (78.).

Igralo se na vrlo dobrom terenu a lijepi nogometni ugođaj pokvarila je kiša koja je padala tijekom većeg dijela susreta, a u drugoj polovici prvoga poluvremena „nebo se otvorilo“ pa je zaprijetilo i prekidom utakmice.

Trener Viteza Husnija Arapović u prvom poluvremenu dao je priliku slijedećoj Jedeanaestorici: Živković, Livaja, Badrov, Imamović, Miloš, Jurić, M. Jurčević, Vidović, Kapetan, Nećo i Livančić. U drugom poluvremenu priliku su dobili i Perković, I. Petrović, J. Petrović, Šantić, Lucić i Šafradin, uglavnom mladi igrači iz vlastite omladinske škole.

I trener Istre 1961., Igor Pamić, dao je priliku svim igračima, a prva postava, bar u utakmici protiv Viteza, cijelo prvo poluvrijeme igrala je u sastavu: Brkić, Pavlović, Gregov, Graf, Heister, Obšivać, Blagojević, Franjić, Rahmanović, Ivančić i Janjušević. U drugom poluvremenu Pamić je dao priliku Drevenu, Romiću, Vasilju, Špeharu, Manceu, Miliću, Horvatu, Zulimu, Galiću, Crnčeviću, Hadžiću i Slavici.

Istra je bila rastrčana, cijeli susret dominirali su u svim elementima nogometne igre, a nastupom svojih pulena u Vitezu zadovoljan je bio i trener Igor Pamić. Na žalost takvog raspoloženja nije bio nije bio, niti je mogao biti,  trener Viteza Husnija Arapović a nakon susreta je kazao:Istra je veliki korak ispred nas u pripremama, ovo im je već četvrta a nama prva pripremna utakmica. „Zasluženo smo poraženi od boljeg i spremnijeg protivnika, a ja sam na ovom susretu vidio mogućnosti pojedinih igrača, uočio sam propuste i pojedinaca i koncepcijski i to ćemo narednih dana na treninzima ispravljati. I vjerujem da će već 7. srpnja, kada ćemo s Osijekom odigrati trening utakmicu, također na našem Gradskom stadionu, biti daleko bolje nego što je to bilo protiv Istre“.