Ispunjen posljednji uvjet za realizaciju projekta “Plava voda”

Economic

U prostorijama Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine  potpisan je  sporazum o formiranju Upravnog odbora projekta ”Plava voda”.

- REKLAMA -

Sporazum su potpisali direktor Fonda Fuad Čibukčić i Emir Halapić, stručni saradnik za pravne poslove Javnog preduzeća Regionalni vodovod “Plava voda” Travnik (JPRV).

– Sretan sam što smo danas potpisali ovaj dokument koji na tračnice stavlja generacijski projekt kad je u pitanju Zeničko-dobojski kanton – kazao je Čibukčić.
Dodao je da se formiranjem Upravnog odbora projekta stavlja tačka na sve pripremne faze i ulazi u realizaciju ovog značajnog projekta.

Podsjećamo, sporazum o formiranju projekta “Plava voda” potpisali su i ostali učesnici u projektu – SBK, Grad Zenica, Općina Travnik, Općina Busovača i Općina Novi Travnik.

Današnjim potpisivanjem formalno je realiziran preduvjet za implementaciju kreditnih sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj, koja je većinski finansijer ovog projekta.
Kako je pojašnjeno, Fondu predstoji potpisivanje ugovora u vezi s otplatom kredita za projekt između Fonda za zaštitu okoliša FBiH i JPRV “Plava voda”.