iPhone u Eronetu?!

iphone eronetKako doznajemo iz pouzdanih izvora Apple-ov mobilni uređaj, popularni iPhone, konačno dolazi u BiH. Iphone će se moći kupiti u ponudi telekom operatera Eronet.

Kada je predstavljen 2007. godine ovaj uređaj je okrenuo tržište mobitela naglavačke. Nedavno je predstavljen i iPhone pete generacije koji izgleda zasad neće biti u ponudi Eroneta.

 

U ponudi će se navodno naći samo model iPhone 4S 16GB.

iPhone 4S ima dvojezgreni A5 procesor s dvojezgrenom grafikom koja je čak sedam puta brža od one na iPhoneu 4. Podržan je HSDPA protokol prijenosa podataka brzinama do 14,4 Mbpsa.

iPhone 4S dolazi i s posve novim fotoaparatom koji sada ima rezoulciju od 8 megapiksela. Blenda mu se otvara na F2.4, ima leću sastavljenu od pet elemenata i donosi 30% bolju oštrinu i živost boja u odnosu na stari model.

Podržava snimanje HD videa u rezoluciji 1080p.
Tu je i nešto što se zove Siri, sustav inteligentnog prepoznavanja govora zahvaljujući kojem će iPhone 4S moći dati odgovore na konkretna postavljena pitanja (na engleskom, francuskom i njemačkom), poput “kakvo će sutra biti vrijeme?”, “koliko je sada sati u Parizu?”, “Kako da dođem do te-i-te lokacije?”, “Gdje je najbliži talijanski restoran?” i slično… Siri uz to i prima naredbe, poput “podsjeti me da sutra u 5 poslijepodne nazovem prijatelja”.