Investiranje u sigurnost Bosne i Hercegovine je investiranje i u sigurnost susjeda

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš sa suradnicima primila je 5. svibnja 2017. godine  u nastupnu posjetu veleposlanika Republike Italije u BiH NJ.E. Nicolu Minasija kojem je zaželjela dobrodošlicu i izrazila nadu da će suradnja između naše dvije zemlje u narednom periodu biti nastavljena i intenzivirana na obostranu korist.

U pratnji veleposlanika Minasija bio je i vojni ataše R Italije pukovnik Paolo Sfarra.

Tijekom sastanka je ministrica Pendeš veleposlanika Minasija upoznala o aktivnostima Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, s posebnim osvrtom na nastojanja naše zemlje, a posebno institucija obrane, da što skorije dođe do aktiviranja Akcijskog plana za članstvo u NATO – MAP.

Ona je iskoristila priliku i novoimenovanog veleposlanika Republike Italije informirala o aktivnostima vezanim za ispunjavanje postavljenih uslova za aktiviranje MAP-a, te istakla da je Ministarstvo obrane BiH učinilo značajne napore na ispunjavanju istih, a posebno u procesu knjiženja perspektivnih vojnih lokacija na državu Bosnu  i Hercegovinu, što je i jedini preostali uvjet iz Talina za aktivaciju Akcijskog plana za članstvo u NATO-u.

Sugovornici su usuglasili da je aktiviranje MAP-a od izuzetnog značaja za mir, sigurnost i stabilnost, kako Bosne i Hercegovine, tako i regije, te da je investiranje u sigurnost BiH, istovremeno i investiranje i u sigurnost naših susjeda.

Ministrica Pendeš se u ime MO i OS BiH  zahvalila na ukupnoj pomoći koju Republika Italija pruža našim Oružanim snagama, te izrazila nadu da će ova suradnja, pomoć i podrška biti nastavljeni i u narednom periodu.

Veeposlanik Minasi je podržao dosadašnje aktivnosti  MO i OS BiH, obećao nastavak  podrške i pomoći Vlade R Italije našoj zemlji i iskazao poseban interes za nastavak suradnje s Ministarstvom obrane i Oružanim snagama BiH u narednom periodu.

Prethodni članakU Vitezu održana 15. sjednica ŽO HDZ BIH ŽSB
Sljedeći članakFOTO: NK Vitezu se crno piše