Internacionalna likovna kolonija u Bugojnu odlična prilika za mlade umjetnike

U Bugojnu do 20. siječnja traje 3. internacionalna likovna kolonija (ILK), koju organizira Udruženje likovnih umjetnika skopaljske doline (ULUSD).

Uz akademske umjetnike Nelisu Baždar, Draganu Đurđević, Nihada Ćosića, Maju Bajrić i Maju Skenderović, u radu ILK-a sudjeluju mladi umjetnici iz Bugojna i Donjeg Vakufa Luka Delać, Adam Al Zawahra, Mustafa Mlinarević, Emina Ramljak, Amila Balihodžić, Nećko Hadžiavdić, Nadin Sadiković, Sara Hamzakadić i Ružica Milićević.

Ove godine koncept je malo drukčiji, jer smo uključili mlade talentirane umjetnike, kojima se pružila idealna prilika da steknu nova iskustva kroz edukacije priznatih svjetskih umjetnika”, kazala je za Fenu u ime Organizacijskog odbora ILK-a Adina Kero.

Dodaje da će prvi zadatak mladim sudionicima i ravnopravnim članovima ILK-a biti postavka mrtve prirode, nakon čega bi se trebali okušati u slikanju portreta.

Pritom će njihov rad pratiti, i savjete i sugestije im davati ne jedan, već više akademskih umjetnika, što je od iznimne važnosti za njihovo buduće bavljenje likovnom umjetnošću”, naglasila je Kero.

Sva djela u 3. sazivu ILK-a imat će format 50×50 cm, te će biti prezentirana javnosti u okviru izložbe koja se planira naknadno organizirati.

Prethodni članakKenan Varupa negira ubojstvo Miroslava Stojaka
Sljedeći članakVitez: Ispred Kaktusa napravio zeca od snijega