Interes iznad očekivanja

Iznad očekivanja u nedjelju ujutro vladao je interes građana Viteza koji imaju i hrvatsko državljanstvo za odlazak u Sarajevo i glasovanje za buduću predsjednicu ili predsjednika Republike Hrvatske.

Interes, bar u prva dva termina organiziranog prijevoza, u 8 i 9 sati, bio je i više nego dvostruko veći nego prije 14 dana i umjesto dva autobusa u Sarajevo je zainteresirane vozilo pet punih autobusa.

Prema riječima Nike Šarića, vlasnik prijevozničke tvrtke i u 11 sati u Sarajevo će Vitežane voziti dva autobusa, jedan će biti u pripravi, dok će u zadnjem terminu, u 14 sati, zainteresirane voziti jedan, a bude li interes veći bit će uključen i drugi autobus.

„Mi smo i građani Republike Hrvatske, imamo državljanstvo pa tako i pravo glasa, a pravo podrazumijeva i ispunjavanje određenih građanskih dužnosti a u što spada i glasovanje na izborima. Mi se toga pridržavamo i također želimo da i na ovaj način budemo vezivno tkivo unutar Hrvata u BiH i u Republici Hrvatskoj, ali isto tako i vezivno tkivo dobrih odnosa naše dvije države“, kazao je za portal vitez.info Stipo Babić, koji se u drugom terminu, u 9 sati, ukrcao u autobus i otišao u Sarajevo ispuniti svoju građansku dužnost.

Prethodni članakTužna dvadesetprva godišnjica zločina u Buhinim Kućama
Sljedeći članakInformacije o stanju na skijaškim centrima u Središnjoj Bosni