Inspirativna i motivirajuća priča Vitežanina Davora Grabovca

Vrlo inspirativnu i motivirajuću priču obajvio je Vitežanin Davor Grabovac, a na naš poziv rado je pristao da istu podijelimo s čitateljima Vitez.info portala.

Kaže kako nikad nije volio, niti znao pisati o sebi, ali jedan od njegovih učitelja mu je dao zadatak da probije i tu barijeru. Na radost nas i naših čitatelja odlučio je napisati ponešto o svom životnom putu, a evo nekoliko stvari koje vjerojatno niste znali o njemu.

“Bio sam jedno od rijetke djece koja nikad nisu trenirala nogomet, moj jedini sport je bio karate. Počeo sam trenirati s 8 godina, bila je to ljubav na prvi pogled. Svi smo tada htjeli biti Bruce Lee i drugi akcijski junaci, to je bio motiv većine nas koji smo tada krenuli trenirati. Nakon 17 godina, od 400 upisane djece ostalo je dvoje, kolegica i ja. Kroz tih 17 godina karate je izgradio dio moje osobnosti, pomogao mi u fizičkom razvoju, jer bio sam dijete sa viškom kilograma, razvio natjecateljski duh i radne navike. Bio sam višestruki državni prvak i reprezentativac u svim uzrastima. Nastupao sam europskim i svjetskim prvenstvima. Biti 5. u Europi nije lako, ni u čemu, a pogotovo ne u tako jednom masovnom sportu”, govori Davor Grabovac.

Nakon škole Davor je upisao ekonomski fakultet, no uskor je shvatio kako to nije ono što želi.

“Shvatio sam da želim ostati u sportu i upisao Kineziološki fakultet. Na drugoj godini fakulteta sam dobio poziv od prijatelja da ga zamijenim u jednoj komercijalnoj teretani, s minimalnim iskustvom, isključivo kao vježbač, što sam prihvatio. Trinaest godina poslije sjedim i pišem ovaj tekst, nesiguran na kakve će reakcije naići, jer to smo mi, osudimo svoga tko ima što za reći o sebi.
Sad kad razmišljam o proteklih 13 godina, ponosan sam na sebe i kako sam evoluirao kao osoba i trener. Dugo sam radio u komercijalnoj teretani, kao fitness trener, a zatim kao voditelj kluba. Nakon toga je uslijedio moj prvi angažman kao kondicijskog trenera u sportskom kolektivu. Prekretnica se desila kada sam upoznao osobe koje su u meni prepoznali nekoga tko želi učiti i raditi, osobe koje su najzaslužnije za to gdje sam danas”, kazuje Davor.

Danas je Davor ponosni vlasnik dvorane za vježbanje, surađuje sa 6 sportskih kolektiva kao kondicijski trener, a iza sebe ima godinu dana iskustva rada u Kini.

“Dosta toga se promijenilo, ali suština je ista. I dalje, sa jednakom strašću želim pomoći ljudima u postizanju njihovih ciljeva, poboljšanju kvalitete života i dostizanju sportskih rezultata”, zaključio je ovu inspirativnu priču Davor Grabovac.