Inspektori napisali 352 tisuće maraka prekršajnih naloga

Utijeku ožujka 2022. godine je, prema sublimiranim rezultatima Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP) i svih deset županijskih inspekcija, izvršeno 1.155 inspekcijskih nadzora u okviru kojih su konstatirane nepravilnosti za koje će biti izdano 430 prekršajnih naloga s financijskim teretom od 352.800 KM.

Subjektima kod kojih su uočena blaga odstupanja izdano je 137 rješenja o otklanjanju nedostataka. Od ukupnog broja, federalni tržišno, turističko-ugostiteljski inspektori izvršili su 153 inspekcijska nadzora u kojima su utvrđene 82 nepravilnosti, što podrazumijeva izdavanje 159 prekršajnih naloga s financijskim teretom od 148.850KM.

U svrhu praćenja i održavanja stanja u skladu s mjerama propisanim odlukama Vlade FBiH, inspektori FUZIP izvršili su i 94 kontrolna nadzora. Najveći broj inspekcijskih nadzora izvršili su inspektore Županijske uprave za inspekcijske poslove SŽ (290) i Ministarstva gospodarstva SBŽ (273), a najveći broj prekršajnih naloga izdali su inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove (159), piše Faktor. 

Podsjetimo, u kupan raspoloživi broj federalnih tržišnih, turističko-ugostiteljskih inspektora (12) od početka ožujka prioritetno je usmjeren na kontrolu benzinskih crpki po zahtjevima i informacijama Federalnog ministarstva trgovine o povećanju cijene goriva i prijavama potrošača, te kontrole formiranja cijena osnovnih životnih namirnica i drugih proizvoda s listom od 17 proizvoda obuhvaćenih Odlukom Vlade FBiH, navodi se u priopćenju FUZIP-a.