Inspektori FUP-a spriječili suicid trinaestogodišnjeg učenika KŠC ‘Petar Barbarić’ u Travniku

Danas oko podne u Školskoj ulici u Travniku, na objektu budućeg Srednjoškolskog centra koji je u izgradnji, dešavala se prava drama, a inspektori Federalne uprave policije, Detašman Travnik spretnom intervencijom spriječili su trinaestogodišnjeg učenika osnovne škole koja radi u sklopu KŠC „Petar Barbarić” da izvrši samoubojstvo, piše Dnevni avaz.

Kako je Dnevni avaz doznao od učenika koji su pratili cijelu dramu, pokušaju samoubojstva predhodila je svađa i tuča trinestogodišnjeg učenika s dvojicom školskih kolega. Tom prilikom dvojica učenika su zadobila povrede oštrim predmetom i pomoć im je ukazana u Domu zdravlja Travnik koji se nalazi preko puta. Trinaestogodišnjak je prijetio još neki prolaznicima, a nakon toga popeo se na vrh zgrade Srednjoškolskog centra koji je u izgradnji, sjeo na sami rub i prijetio da će skočiti.

Nakon dvadesetominutnog uvjeravanja s osobljem škole i policijom, inspektori FUP-a iz travničkog Detašmana koji je smješten uneposrednoj blizini škole, uspjeli su se popeti na vrh zgrade i razgovarati s dječakom. U jednom trenutku jedan od inspektora zgrabio je dječaka i spriječio ga da izvrši samoubojstvo. Nakon toga trinaestogodišnjak je u pratnji policije odvezen kolima Hitne pomoći kako bi mu se ukazala medicinska pomoć.

K.K. / Dnevni avaz