Inspekcija sankcionirala ugostiteljske objekte koji se ne pridržavaju Naredbe o privremenom obustavljanju usluga

Operativnim radom na terenu kantonalnih turističko-ugostiteljskih inspektora i policijskih službenika MUP-a KSB u protekla 24 sata uvrđeno je da se tri ugostiteljska objekta nisu podržavala Naredbe o privremenom obustavljanju usluga u ugostiteljskim objektima svih kategorija.

Cilj inspekcijskih kontrola bilo je poštivanje Naredbe o privremenom obustavljanju usluga u ugostiteljskim objektima svih kategorija (restorani, pizzerije, slastičarne, ćevabdžinice, čajdžinice, fast food i dr.) i privremenom obustavljanju svih usluga u nargila, cafe i bistro barovima, klubovima, diskotekama, kazinima, sportskim kladionicama i slično na području Federacije BiH broj: 12-40-6-148-11/20 od 17.3.2020.godine.

Prema nedogovornim ugostiteljskim objektima (Caffe bar Broadway Bugojno, Caffe bar Valentino Travnik i Caffe bar Republika Travnik) poduzete su zakonom predviđene mjere.

Ovim putem apeliramo na sve poslovne subjekte da se pridržavaju svih Naredbi Federalnog stožera civilne zaštite i molimo građane da sve uočene nepravilnosti prijave na broj telefona 080 020 238 (otvoren 24 sata), e-mail inspektorat@sbk-ksb.gov.ba ili poštom na adresu Prnjavor 16 Travnik.

Aktivnosti se nastavljaju i u narednim danima. Kantonalni inspektori i policijski službenici obavljaju svoje poslove i zadatke iz danih nadležnosti 24/7, a sve u cilju zaštite zdravlja svih stanovnika!