Informacije o stanju na skijaškim centrima u Središnjoj Bosni

Nove snježne padaline na području Središnje Bosne ponovo su obradovale ljubitelje zimskih sportova ali i poduzeća koje gospodare skijaškim centrima. Skijaške staze dodatno su dobile na kvaliteti i spremno dočekuju nove turiste i posjetitelje.

Prema informacijama s naših skijaških centara, danas (12.1.2015. godine) u punom kapacitetu rade skijaški centri na Vlašiću (SRC „Vlašić“, „Eko Fis Vlašić“, Baby lift Hotel „Sunce“) i Vranici (RC „Brusnica“). Kako je najavljeno, od sutra (13.1.2015. godine) nakon uređenja staza svoja vrata otvaraju i ostali skijaški centri: „Busovačka planina“, „Pridolci“, „Rostovo“ i „Ranča“ navode iz Turističke zajednice naše županije.

Nestanak električne energije na području Rostova onemogućio je normalan rad skijališta na planini Rostovo, ali kako je javljeno iz skijaškog centra ekipe elektrodistribucije su na terenu i očekuje se skora sanacija kvara na električnoj mreži.

Na skijaškom centru „Raduša“ još uvijek nema dovoljnih količina snijega te je skijalište i dalje zatvoreno.

Visina snijega na skijalištima kreće se od: 25 – 43 cm, a svi putevi do skijališta su prohodni i redovito se održavaju. Mole se vozači da prilikom posjete skijaškim centrima koriste propisanu zimsku opremu na svojim automobilima.

Sve dodatne informacije o skijalištima u središnjoj Bosni mogu se dobiti na specijaliziranoj web stranici Turističke zajednice SBK/KSB ski.srednjabosna.ba, Turističkom uredu u Travniku (+ 387 30 511 588) te Turističkom informativnom centru na Vlašiću (telefon: + 387 30 537 200).