Imaš ili poznaješ baku koja ima magičnu tajnu? Nestlé upravo nju traži!

Bake imaju mnogo znanja i iskustva u kuhanju tradicionalnih jela bogatih nutrijentima koje njihovi unuci vole. U čemu je njihova tajna? Odgovor je jednostavan – bake znaju da su tradicionalna domaća jela zdrava i dobra za djecu ukoliko se skuhaju i prezentiraju na pravi način.

Zato je Nestlé odlučio obogatiti svoju Zdravo! Kuharicu sa korisnim savjetima i trikovima koje samo bake znaju, a s ciljem da njihovi unuci i porodice steknu zdrave navike kako bi pripremili dobro izbalansirani obrok u skladu sa Nestlé tanjirom zdrave hrane – Nutriporcijom – kojeg su osmislili nutricionisti s ciljem da se edukuju roditelji i djeca o izbalansiranoj i pravilnoj ishrani, koju već odavno znaju sve bake, a koji sadrži proteine, žitarice, i neizostavno voće i povrće.

Nestlé je trenutno u potrazi za specijalnom bakom koja kuha zdrava tradicionalna domaća jela koja vole njeni unuci, ali i koja želi podijeliti one male tajne kuhanja sa širom publikom. Pitate se zašto specijalna? Zato jer je ona ta koja poznaje pravila balansirane ishrane, instinktivno slijedi našu Nutriporciju oduvijek, a pri tome s lakoćom svoje unuke uči kuhati zdrave obroke. 

S obzirom da se zdrave životne navike stiču od djetinjstva, a djeca uče od odraslih, Zdravo! Bake je prilika da upoznamo super bake koje će još jednom potvrditi činjenicu da iskustvo, volja i ljubav uz pažljivo birane namirnice stvaraju ukus i miris koji se ne zaboravljaju i uvijek nas podsjećaju na bezbrižne dane djetinjstva.

Baka koja podijeli svoj recept i ispriča priču kako je uspjela nagovoriti svoje unuke da se zdravo hrane, ima šansu da postane Nestlé Zdravo! ambasadorica, koju će odabrati Nestlé nutricionisti. Baka ambasadorica će potom svoje tajne kuhanja podijelit sa roditeljima i nastavnicima u nekoliko osnovnih škola u Bosni i Hercegovini.

Svoju “specijalnu” baku možete prijaviti i vi, ali i baka se može sama prijaviti jednostavnim popunjavanjem formulara.