Ilija i Jozo Blažević te Slavko Suhalj napustili HSP BiH i prešli u HSP Herceg-Bosne

Ilija Blažević, dosadašnji član Glavnog stana HSP-a BiH, Jozo Blažević, zastupnik u Skupštini Posavske županije, dosadašnji zastupnik HSP BiH i Slavko Suhalj vijećnik u Općinskom vijeću Odžaka napustili su tu stranku i pristupili HSP-u Herceg-Bosne, priopćeno je iz Odjela za informiranje ove stranke.

U priopćenju se navodi kako su ova trojica sada već bivših članova HSP-a BiH, “prepoznajući politiku Hrvatske stranke prava Herceg-Bosne, kao stranke koja svojim političkim djelovanjem, a i djelovanjem u okviru Hrvatskog narodnog sabora BiH, slijedi i provodi vjerodostojnu pravašku politiku u zaštiti interesa hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini”, danas pristupili HSP-u Herceg Bosne.

“Zastupnik Blažević i vijećnik Suhalj će u Skupštini Posavske županije i u Općinskom vijeću Odžak nastaviti svoj mandat kao neovisni zastupnik i vijećnik, a njihovo političko djelovanje od danas je kroz djelovanje HSP-a Herceg Bosne. Ovo pristupanje Predsjedništvo HSP-a Herceg Bosne je ocijenilo vrlo značajnim i za Stranku i za Posavinu, a rezultat je to dosljedne pravaške politike koju provode pravaši Herceg Bosne.

Predsjedništvo HSP-a Herceg Bosne je donijelo i odluku kojom se Iliju Blaževića imenuje vršiteljem dužnosti predsjednika Županijskog vijeća HSP-a Herceg Bosne za Posavsku županiju”, stoji u priopćenju.