IKS – Vitez 2011.

Udruga „Narko ne“ već deseti put u općini Vitez i četvrti put u općini Vareš realizira jednomjesečni projekt Interkulturalni Kreativni Tjedni/Sedmice.
Ovo je projekt koji nudi mladima interesantne i zabavne aktivnosti kao zdravu alternativu za droge i ovisničko ponašanje tijekom ljetnog raspusta.

Ponosni smo na činjenicu kako mlade osobe ulažu svoje sposobnosti i slobodno vrijeme kroz 25 dana tijekom ljetnog raspusta kako bi dobrovoljno radili za dobrobit djece, mladih i cijele zajednice u Vitezu i u Sofi” izjavila je Emina Hrustić, koja je zadužena za odnose s javnošću.

Kako smo doznali, 25 srednjoškolaca iz Viteza od 12.srpnja do 4. kolovoza 2011. godine, zajedno sa 6 studenata likovne umjetnosti i pedagogije iz Švicarske i Njemačke rade na nekoliko projekata, koji se odnose na dnevne kreativne radionice s romskom djecom svih uzrasta u Sofi, pravljenje drvene igračke u velikom formatu kod dječjeg vrtića te kreativne radionice.

Kroz obnavljanje i uljepšavanje javnih mjesta i organiziranje kreativnih i društvenih aktivnosti za vršnjake i djecu, radit će na tome da njihov grad bude mjesto zdravog i dobrog druženja i života za sve.