Igri visoka a sucu Gligoviću najniža ocjena

Detalj s utakmice Vitez Krupa

Prognoze pred susret Vitez – Krupa bile su „crne“ po Vitežane i govorile su kako je u ovom susretu sve osim pobjede Krupe veliko iznenađenje.

I Vitežani su, na njihovo razočarenje, priredili iznenađenje ako se to može reći za neodlučan ishod ove utakmice. Jer, prema viđenom na terenu, da je Vitez i pobijedio ne bi bilo nikakvo iznenađenje. Naime, domaća je momčad bila nadmoćnija, bolja, konkretnija, opasnija…, vodili su 1 : 0 i imali „zicer“ i za povećanje vodstva (Karić 20. minuta) pa i rješenje pitanja pobjednika, sve do 61. minute kada su gosti, nakon neoprezne ihgre Ćosića i velike greške (?) prvog pomoćnog i glavnog suca, Moamera Čauševića iz Sarajeva i Miloša Gigovića iz Gradiške, izjednačili (Jašarević) rezultat na 1 : 1. Do kraja susreta gosti su bili bolji, mogli su zabiti i pobjedonosni gol, ali borbeni i požrtvovni Vitežani, iako na izmaku snaga, sačuvali su neodlučan rezultat.

„Rekao sam u najavi utakmice da je Vitez snažan, dobro vođen, disciplinirana i borbena momčad. Prvo poluvrijeme nismo uspijevali „probiti“ njihovu dobro postavljenu obranu, i poluvrijeme smo zasluženo završili u minusu. U nastavku susreta, kako je utakmica odmicala, preuzimali smo terensku inicijativu, počeli smo „igrati“ i uspjeli smo postići izjednačujući gol. Bilo je prilika i za pobjedu, na našu žalost u tomu nismo uspjeli. Reći ću iskreno, rezultatom nisam zadovoljan, očekivao sam pobjedu, ali imajući u vidu gostujući teren, dobru igru Viteza, veliku vrućinu, propušteni „zicer“ Viteza, mogu reći da je rezultat realan, a i nastavili smo niz nepobjedivosti koji traje  još od 8. travnja ove godine“, kazao je korektni trener Krupe, Slobodan Starčević.

Kod trenera Viteza miješalo se zadovoljstvo i žal za propuštenim.

„Imam razloga biti zadovoljan ali isto tako ima i mjesta za nezadovoljstvo. Pristupom svojih igrača u potpunosti sam zadovoljan. Dali su sve od sebe a u prvom poluvremenu, pa i u početku drugog, bili smo bolji i u prilikama riješiti ovaj susret u svoju korist. Kako je utakmica odmicala mi smo padali na fizičkom planu a što je razumljivo ima li se u vidu kašnjenje s početkom priprema, neki igrači su se tek nekoliko dana prije početka prvenstva uključili u pripremni ciklus, neuigranost, kvaliteta protivnika…, što su naši gosti znali iskoristiti i uskratiti nam slast pobjede“, neposredno nakon završetka utakmice kazao je trener Viteza, Ivica Bonić.

Najbolji igrač susreta bio je vrijedni, uporni, brzonogi Boban Đerić kojega smo u najavi ovoga susreta označili uzdanicom stručnog stožera i navijača Viteza. Đerić je te epitete opravdao, bio je dugo vremena obrani Krupe nerješiv problem. Asistirao je Zukiću za gol, Kariću je priredio stopostotnu prigodu, dva puta je opasno šutirao na gol Krupe, u više navrata je zaustavljan prekršajima i rvačkim zahvatima koje, najlošiji akter ovoga susreta, sudac Miloš Gigović,  nije sankcionirao.

„Odigrali smo šezdesetak minuta odlično, a propustili smo prilike za postizanje još najmanje jednog gola. Pred kraj susreta gubili smo snagu, svi smo dali svoj maksimum što su vidjeli i prepoznali naši vjerni navijači i na kraju utakmice čestitali nam burnim i dugotrajnim pljeskom. Hvala im!“, riječi su, najboljeg igrača ovoga susreta,   jednog od miljenika navijača Viteza, Bobana Đerića.

Starcevic i Bonic
Prethodni članak“Preživjela” šljiva ranka u Vitezu
Sljedeći članakVitežanin Ivan Jukić postigao prvijenac za Korona Kielce