Igman je prepreka koja se mora svladati

Vitežani su unezavidnoj, vrlo teškoj situaciji. Dva kola prije kraja jesenske sezone samo 11bodova u 13 odigranih kola, 8 datih i 20 primljenih golova. Malo, premalo  a situacija i u momčadi i u Klubu uopće je nepromijenjena – s nizom kadrovskih i drugih problema.

Momčad je desetkovana, ranije su raskinuti ugovori s Ivičićem, Bošnjakom i Đonom, ozlijeđen je jedanod najboljih igrača Sarvan i neće ga biti do kraja jesenske sezone, od ranijeje ozlijeđen Gačan, neki igrači su roviti, neki rekonvalescenti, a upitan je inastup kapetana Duraka zbog bolesti. Istina, nakon suspenzije zbog crvenog kartona u momčad se vrača talentirani trenutno i ponajbolji igrač Viteza, osamnaestogodišnji Zvonimir Petrović, a „to je za nas“, kaže trener VitezaSimunić, „ohrabrujuća vijest“.

U goste  Vitezu dolazi Igman iz Konjica, momčadprosječne vrijednosti koju Vitez, u kakvoj se situaciji nalazi, mora maksimalnorespektirati. Uostalom, gosti iz  Konjicaimaju 19 osvojenih bodova, nalaze se na osmom mjestu na prvenstvenoj ljestvici(Vitez je 14.), sa samo 10 primljenih golova, što sugerira na nadmetanje jedneod najboljih obrana (Igman) i jednog od najslabijih napada (Vitez sa samo 8 postignutih golova).

„Istina je, topokazuje prvenstvena ljestvica, bolji su od nas. Imaju čak 8 bodova više, nokada momčadi iziđu na teren sve to pada u vodu. Idemo mi po pobjedu, po trinova boda, a onda ćemo razmišljati o zadnjoj ovosezonskoj utakmici u Goraždu“,kaže pred susret s Igmanom trener Viteza Vjeran Simunić.Mnogi misle da je ovaj susret s Igmanom na Gradskomstadionu  za Vitez „biti ili ne biti“,pobjeda bi znatno popravila situaciju, ohrabrila bi sve pred zadnji susret uGoraždu…A neuspjehom, čak i polovičnim uspjehom, Vitezu se crno piše. Stoga je i podrška navijača vrlo bitna, može biti i presudna, a za proteklih nekoliko utakmica, može se reći, bila je malobrojna i „kazališna“. „Na žalost“, to potvrđuje i trener Vjeran Simunić.