I u Vitezu pogoršana epidemiološka situacija; 53 pozitivna, 11 osoba hospitalizirano

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i velikog broja oboljelih osoba s teškim kliničkim slikama, u funkciji je COVID ambulanta, smještena u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu, u kojoj su COVID pozitivnim i COVID suspektnim pacijentima na raspolaganju dva medicinska tima.

Koliko je epidemiološka situacija pogoršana govore i podaci, koje smo dobili u Domu zdravlja Vitez. Prema tim podacima, zaključno s jučerašnjim danom, ukupan broj aktivno pozitivnih osoba na COVID-19 na području općine Vitez je 53, a broj hospitaliziranih je 11.

Za 110 osoba određena je mjera izolacije, od čega je izolacija u trajanju od 10 dana izrečena za 48 osoba, dok se 62 osobe nalaze u izolaciji u trajanju od 14 dana.

Zaraza virusom COVID-19 nije zaobišla ni medicinske djelatnike. Samo iz viteškog Doma zdravlja na COVID-19 je pozitivno sedam djelatnika, osam ih se nalazi u izolaciji, a troje je hospitalizirano.  

Brojke se, naravno, mijenjaju iz dana u dan, a iz Dom zdravlja Vitez još jednom apeliraju da se pacijenti koji imaju pogoršanje zdravstvenog stanja (s općom slabosti, bolovima u mišićima, groznicom, temperaturom, kašljem, gibitkom čula mirisa i okusa, proljevom, povraćanjem) jave na kontakt brojeve COVID ambulante 063/838-453 ili 063/913-665 ili telefonom kontaktiraju svoje timove obiteljske medicine u kojima su registrirani.

Također, apeliraju na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mjera zaštite, održavaju fizičku distancu, izbjegavaju masovna okupljanja i kontakte, izbjegavaju nepotrebne dolaske u ambulante ili bolnice, radeći pretrage koje se mogu odgoditi ili nisu hitno indicirane. Izbjegavanjem dolaska u Dom zdravlja štitite svoje i zdravlje drugih osoba i smanjujete mogućnost zaraze virusom COVID – 19. Za sve druge potrebe pacijenti mogu kontaktirati telefonom zdravstvenu službu! Brojevi telefona su 063/838-453 i 063/913-665. Na poziv će vam biti stručno i profesionalno odgovoreno, uz savjet trebate li se javiti liječniku ili  određene simptome možete liječiti i bez dolaska u zdravstvenu ustanovu.

(Radio Vitez)

Prethodni članakVIDEO: Vlada razmatrala prijedloge pooštravanja mjera Kriznog stožera, pogledajte što je odlučeno
Sljedeći članakPrekinuta ekshumacija u Travniku, pronađena minsko-eksplozivna sredstva