I u Busovači obilježen Dan policije i blagdan sv. Mihovila 

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata, te misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog danas je u Busovači svečano obilježen Dan policije i blagdan sv. Mihovila.

Misno slavlje predvodio je župnik župe sv. Ante Padovanskog fra Zoran Jaković.

– Danas se molimo za naše pokojne policajce i pripadnike vojske u proteklom vremenu. Za sve njih, ali i za sve nas žive molimo, ne samo danas kad je zaštitnik sveti Mihovil, već molimo svaki dan. Svako ime ima svoje značenje i na temelju svetopisamske objave o svetim arkanđelima možemo vidjeti da su oni Božji glasnici. Sveti Mihovil je naš prijatelj koji nas prati u borbi protiv svih zlih sila. Nastavite se i dalje boriti časno za svoju službu u cijelom društvu i u poslu koji obavljate – kazao je tom prigodom fra Zoran.

Uz policijske službenike PS Busovača i zatvorsku policiju KPZ Busovača, svečanom obilježavanju Dana policije i blagdana svetog Mihovila nazočili su nositelj liste HDZ BiH – HNS i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, kandidatkinja HDZ BiH – HNS za Sabor Županije Središnja Bosna (ŽSB) i aktualna zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto, kandidatkinje HDZ BiH – HNS za Sabor ŽSB Inga Batarilo i Karolina Klasan, predsjedatelj Općinskog vijeća Busovača Josip Mravak, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, općinski vijećnici, članovi Općinskog odbora HDZ-a BiH Busovača i drugi.