I ovo je BiH: Igrači Rudara u Busovači pretukli sudiju do besvijesti

Kada je sudac Opardija iz Donjeg Vakufa odsvirao kraj utakmice (nalazio se na centru terena), nastao je neviđeni stampedo gostujućih igrača koji su doslovce za 20-tak sekundi svojim udarcima, ne birajući dio tijela, ostavili suca bez svijesti.

Sve se dogodilo tako brzo da niti kolege suci, delegat te brojna redarska služba i pripadnici MUP-a nisu uspjeli reagirati iako su svi sa svih strana trčali do centra igrališta.

Po riječima očevidaca, gotovo da nije bio niti jedan igrač koji nije udario suca, a nekoliko domaćih igrača je uspjelo spriječiti možda i tragediju. Sudac je uz pomoć pripadnika Hitne pomoći dovezen u Dom zdravlja Busovača gdje su mu konstatirane teže ozljede te upućen na dalje pretrage u Kantonalnu bolnicu u Travnik.

Delegat utakmice je uredno registrirao sve vinovnike ovog izgreda, a bilo ih je zaista mnogo. Veliki broj gledalatelja je ostao na samom stadionu do prvog sumraka čekajući ishod pregleda suca u Domu zdravlja, brinući se za njega i u nevjerici prepričavali detalje ne shvatajući što se to u „sportašima“ može dogoditi da čovjeka dovedu u životnu opasnost.

Ostao je „gorak okus u ustima“ svih ljubitelja nogometa u Busovači koji su ovo popodne proveli na stadionu uz pitanje – dokle ovo vodi i tko je kriv?

Sačekajmo i reakciju iz NS SBK/KSB, kazne za gotovo sve igrače moraju biti drakonske – doživotna diskvalifikacija (sigurno je da će biti i privatnih tužbi), ekipu Rudara žestoko i novčano kazniti za primjer ostalima ili možda i udaljiti iz lige.

Na kraju spomenimo i rezultat jer je on u ovoj priči izgleda nebitan – NK Busovača je pobijedila 1:0 golom Ante Kajića.