I ove godine otkazan Oktoberfest u Njemačkoj

Bavarski zvaničnici otkazali su u ponedjeljak svečanosti Oktoberfesta drugu godinu zaredom zbog zabrinutosti vezano za širenja koronavirusa, rekavši da su rizici održavanja festivala preveliki.

Oktoberfest u Münchenu zbog pandemije koronavirusa neće biti održan ni ove godine, priopćio je bavarski premijer Markus Soeder.

“Oktoberfest niti ove godine neće biti moguć”, rekao je bavarski premijer Markus Soeder nakon konzultacija s Gradskom upravom grada Münchena.

Soeder je i ostalim gradovima u Bavarskoj, koje organiziraju manifestacije po uzoru na Oktoberfest, preporučio da se i ove godine suzdrže od organiziranja slavlja.

Gradonačelnik Münchena Dieter Reiter je rekao da je odluka donesena već sad jer “ne bi imalo smisla” čekati dalje s obzirom na opsežne pripreme koje ta manifestacija iziskuje.

“Za mene je to vrlo teška odluka”, rekao je Reiter.

Odluka o ukidanju ovogodišnjeg Oktoberfesta je donesena zbog prevelike opasnosti od širenja zaraze u napučenim šatorima u kojima se održava Oktoberfest, usprkos očekivanjima da će do rujna najveći dio građana biti cijepljen.

Ovogodišnji Oktoberfest se trebao održati od 18. rujna do 3. listopada. Prijašnjih godina Oktoberfest je posjećivalo po šest milijuna posjetitelja.

Prethodni članakPapinska zaklada najavila potporu od 9 milijuna dolara za dobrotvorne projekte
Sljedeći članakNovi prijedlog mjera: Hoće li policijski sat u F BiH biti skraćen ili ukinut?!