HZ HB i Vukovar se ne zaboravljaju

U Vitezu i u drugim općinama Lašvanske doline u petak je na prigodan način, svečano i dostojanstveno, obilježena dvadesetčetvrta godišnji9ca osnivanja HZ – HB.

To su cvijećem, upaljenim svijećama i molitvom uz veliki spomen križ na travničkom ratnom groblju Prahulje, učinila skupina umirovljenih časnika HVO-a, članovi srednjobosanske županijske Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a, na čelu s predsjednikom Jizom Stojakom – Mungosom.

Isti dan obilježena je i dvadesetpeta godišnjica tragedije Vukovara, pada ovog grada u srbo-četničke ruke. U petak u ranim jutarnjim satima, u organizaciji županijskih udruga nositelja ratnih odličja HVO-a i dragovoljaca Domovinskoga rata autobusima u Vukovar otputovalo je više od stotinu članova ovih udruga, dok je veliki broj građana Lašvanske doline u privatnoj režiji, automobilima, putovao u Vukovar. Pet dana ranije, iz Busovače se u Vukovar uputio hodočasnik Marinko Jurišić – Špiro, dan uoči godišnjice tragedije stigao je u Vukovar i predsjedatelju  Gradskog vijeća Vukovara predao donaciju od 5 tisuća kuna za obnovu vukovarskog tornja, dar članova županijske Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a.

U noći s četvrtka na petak na mnogim prozorima i u dvorištima hrvatskih domova u Lašvanskoj dolini gorile su svijeće, a u petak u večernjim satima u Vitezu je u ulici Vukovarskoj Mladež HDZ-a BiH i brojni građani upalili na stotine svijeća i tako se s dužnim pijetetom sjećali  žrtava Vukovara i drugih brojnih hrvatskih stratišta.

Prethodni članakŠto prvo učiniti kada vam automobil prokliže?
Sljedeći članakUspjeh mladih koji su otišli iz BiH: Novotravničanin radio na ekranizaciji Disneyevog hita