Husnija Arapović više nije trener NK “Vitez”, uskoro odluka o novom treneru

Husnija Arapović nije više trener Viteza. Nakon jednog osvojenog boda i s jednim postignutim golom u četiri prva kola tekuće, drukčiji rasplet se i nije mogao očekivati.

Arapović je ponudio ostavku na mjesto trenera NK “Vitez”, koju je uprava ovoga kluba i prihvatila. Čašu strpljenja kod čelništva kluba prelio je težak, katastrofalan poraz protiv Slavije prošle subote u Vitezu, a koji je mogao biti i uvjerljiviji od ionako katastrofalnih 0:5.

Vidjelo se već u pripremnom periodu da sve ne ide prema nadanjima, planovima i očekivanjima, pa i kod samog trenera Husnije Arapovića koji je „lutao“ u traženju najboljeg sastava, pravio je od momčadi nerazumni „bučkuriš“ , mijenjao je mjesta igrača, sustav igre…, pa nije ni čudo, ili je potvrda iznesenog, što momčad u šest pripremnih utakmica nije postigla nijedan gol. A kada se k tomu dodaju i četiri prvenstvene utakmice s tek jednim postignutim (osam primljenih) golom, onda osim razlaza s trenerom drugoga izlaza i nema.

No, nekorektno bi bilo svu krivnju vrlo lošeg starta u sezonu svaliti na leđa trenera kada je bilo i drugih faktora koji su na to utjecali. Naime, momčad se popunjavala i formirala u hodu, igrači (fizički nespremni) pristupali su klubu i pred sami start u prvenstvo, ozljede nisu zaobišle momčad, u Širokom Brijegu, kada je i postignut taj jedini gol teško su oštećeni lošim suđenjem.

Tko će zamijeniti Arapovića teško je reći, no izbor nije velik imajući u vidu financijske mogućnosti kluba. Stoga ne treba očekivati povratak željenog Ante Miše (mada se takvom raspletu situacije neki ipak nadaju), niti pak dovođenje nekog drugog poznatog trenerskog imena. I po svemu sudeći, kocka će pasti na aktualnog trenera juniora Viteza, Valentina Plavčića, koji je Vitez prije 14 mjeseci i uveo u Premijer ligu, a na kormilu ga je zamijenio Ante Miše nakon devet odigranih kola u prošloj premijerligaškoj sezoni. „Ajde Đuka (domaći trener) kad je (financijska) muka“, rekli bismo!

U srijedu protiv Zrinjskog i u subotu protiv Radnika iz Bijeljine momčad će voditi dosadašnji pomoćnik Husnije Arapovića, Veseljko Petrović, a u međuvremenu Uprava na čelu s predsjednikom Slavenom Garićem pokušat će trajno riješiti ovaj problem.