Humanitarni projekt za tri teško oboljela građanina općine Vitez

U Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu, 18. veljače (srijeda), održat će se veliki humanitarni projekt koji ima za cilj prikupljanje financijske pomoći za tri teško oboljela građanina općine Vitez.

Radi se o Memić Elvisu, Ahmić Abdulahu i Muratović Sabahudinu kojim je potrebna hitna transplatacija bubrega.

Organizatori ovog projekta su BZK “Preporod” Vitez te FK “Vitez” Vitez u suradnji s općinom Vitez i Udrugom dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/ŽSB uz nesebičnu pomoć velikog broja udruženja, kolektiva i pojedinca s područja općine Vitez.

Program će početi u 19:00 sati revijalnom malonogometnom utakmicom LEGENDE BH NOGOMETA – VETERANI GRADA VITEZA u kojoj će nastupiti veliki broj poznatih bivših nogometaša reprezentacije BiH, FK “Vitez” iz Viteza i drugih klubova iz naše države.

Nakon završetka utakmice planiran je bogat kulturno-umjetnički program u kojem će učešće uzeti veliki broj estradnih umjetnika iz Bosne i Hercegovine i grada Viteza a specijalni gosti večeri su Nihad Alibegović i Hasiba Agić dok će svojim prisustvom projekt podržati i poznati BH voditelj Fikret Hodžić kao i veliki sportista i humanista Salko Zildžić.

Cijena ulaznice je simboličnih 5 KM i iste se već mogu nabaviti u pretprodaji preko aktivista i kod ovlaštenih osoba iz BZK “Preporod” Vitez i FK “Vitez” Vitez.

Pozivamo sve ljude dobre volje da kupovinom karte ili uplatom sredstava na žiro račun broj 1610000028750326 otvoren kod Raiffaisen banke pomognu našim sugrađanima i barem ih malo približe njihovom cilju navode organizatori za portal Vitez.info.